Ljudbok

Tre män i en båt

Jerome, Jerome K.

| 1969

Flag from sv

583


Berättelserna om hur männen packar inför sin resa på Themsen, hur de under färden strider med svanar eller hur öppnandet av en konservburk egentligen går till, har människor skrattat åt i ett århundrade. Tre män i en båt är riktigt god, underfundig engelsk humor, men också en intressant skildring av livet i London och omkring Themsen under 1800-talets slut. Här i en underbar uppläsning av Jan-Olof Strandberg! Speltid: ca 5 timmar

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2021-02-27

Betyg

Tre män i en båt är tydligen en klassiker. Vad jag vet så hade jag aldrig hört talas om den när den dök upp hos någon bokbloggare, som jag inte längre minns vem det var. När jag såg att den fanns på bokrean 2017 så var jag bara tvungen att ha den. En bok som beskrivs som en av världens roligaste romaner är ju oemotståndlig.

Det börjar väldigt bra, jag älskar tonen som dryper av ironi. Mellan skratten (som är många) blir det lite långrandigt och faktiskt lite tråkigt. Det blir väldigt många utvikningar. Faktum är att inte speciellt mycket handlar om själva båtfärden. Man kommer ständigt på olika anekdoter, som handlar om tidigare båtutflykter, antingen med dessa tre män eller andra. Eller så handlar de om saker som inte har det minsta med båtresor att göra, som till exempel tavelupphängning. Eller så får man sig en historialektion. Mycket har hänt längs Themsen.

För att vara en bok som är över 100 år så är den förvånansvärt aktuell. Människan har inte förändrats speciellt mycket. Tyvärr. När Tre män i en båt är som bäst så är den briljant.

OBS! Detta är en förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2021/02/tre-man-i-en-bat-av-jerome-k-jerome.html

M

Mats Sigfridsson

2018-02-10

Betyg

Språket är riktigt bra men handling och humor känns lite passé.

B

Black Jim

2017-05-03

Betyg

Inte jättekul. Men gillar du Göta kanal-filmerna tycker du säkert den här är kul också.

C

Cristos Contreras

2015-01-07

Betyg

Denna bok bevisar att människan alltid har varit densamma. Humorn, med eller utan elektricitet och datorer, står sig. Tidlös och riktigt bra bok med ett underbart språk. Läs!

Martin K

2014-12-07

Betyg

Väldigt, väldigt underhållande!

M

Mary G

2012-01-22

Betyg

Styrkan i den här boken sitter i språket, inte i handlingen. Det är ingen bok som griper tag i en och inte låter en gå, utan snarare en bok som bjuder in till trevliga lässtunder men som man inte saknar däremellan.

A

Annika Sjöström

2012-01-17

Betyg

mp3 bok

K

Kent Bengtsson

2011-10-17

Betyg

En bok som man kan läsa gång på gång och man blir alltid glad. Svårt att inte skratta högt när man läser den.

david palmqvist

2011-10-01

Betyg

Nja... Bästföredatumet på humorn har nog gått ut på den här...

Betyg

Har hört denna med Jan-Olof Strandberg som jag tycker är en utomordentligt bra skådespelare, men i denna inläsning blir det för mycket skådespeleri. Böcker bör läsas mer neutralt, tycker jag.

Sarah Marklund

2011-01-21

Betyg

Fyndig och skulle kunna ha varit skriven i mer modern tid. Roliga filosofiska livsfunderingar.

Sven Wifstrand

2010-04-01

Betyg

Överskattad. Brittisk torrhumor gör sej nog bäst i mindre portioner.

Sarah Mattsson

2010-03-06

Betyg

3+