Trädet - och andra oegentligheter

Lovecraft, H P

| 2009

Flag from sv

79


För första gången i svensk översättning återfinns här dessa tretton tidiga noveller av H P Lovecraft: Den lilla glasflaskan Kyrkogårdsmysteriet Den hemliga grottan Det mystiska skeppet Odjuret Alkemisten En minnesbild av dr Samuel Johnson I Nis-dalen Gamle Bugs Juan Romero Den förskräcklige gamle mannen Gatan Trädet

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Nicklas Björk

2018-05-20

Betyg

Boken tillför inte så mycket nytt då flera av novellerna har jag redan läst och går att finna i en större (samt bättre) samling av Lovecrafts noveller med den enkla titeln SKRÄCKNOVELER. Novellerna i PICKMANS MODELL är bra, men det är just det som är också dess problem. Av bokens elva historier, så är det endast två av dem som är riktigt kusliga. De andra är helt ok, men de fångar mig inte helt ut. Dock så är PICKMANS MODELL en bra introduktion till oerfarna läsare till H P Lovecraft. Språket är inte så tungt som det kan tyvärr bli i hans böcker och historierna är relativt korta.

Elias Dahlgren

2013-10-15

Betyg

Min första kontakt med H.P och novellerna lämnar efter sig en känsla av mersmak och samt en irritation över att jag inte stiftat bekantskap med karln långt tidigare.


S

Sofie Petersson

2011-05-24

Betyg

Skräck. Jag gillar skräck, men Lovecrafts noveller faller mig inte lika mycket i smaken som mästaren Poes verk. Jag tycker om hur Lovecraft vrider och vänder på det mänskliga sinnet och leker med fantasin i sina noveller, men det påverkar inte mig tillräckligt. Det biter inte tag lika mycket som Poes verk. Visst, skilda författare, skilda verk, men ändå. Några av historierna är riktigt bra. Fäster sig. Det mörka, monster och mysterier. De får mig att vilja läsa Poe. Ursäkta mig, Lovecraft, men jag har en annan. Det är jag och inte du.

M Byrin

2010-11-16

Betyg

Erich Zanns musik (3) / Kall luft (4) / Festivalen (3) / Bortom sömnens barriär (3+) / Från andra sidan (3) / Hypnos (3) / Främlingen (3-) / Dagon (3) / Prästmannen (3-) / Pickmans modell (4) / Templet (3) / Efterord av Mattias Fyhr

M

Mats Dahlström

2009-05-15

Betyg

Lustigt - hade ngn föreställning om Lovecraft som ganska gory skräckmästare. Men det var jävla mkt mera Lautréamont och symbolistisk poesi över det hela än jag trott. Bra så pass långt. Lite semi-Poe så där, faktiskt mer drömskt (jo!). Men novellerna körde samma mardrömstema hela tiden, och en hel novellsamling blev lite för mkt av det onda. Rekommenderas dock.