Tractatus logico-philosophicus

?Denna bok kommer kanske bara bli förstådd av den som redan själv en gång tänkt de tankar den uttrycker ? eller åtminstone likartade tankar. Dess syfte vore uppnått om den skänkte någon förstående läsare ett nöje.? Ludwig WittgensteinsTractatus logico-philosophicus är ett av 1900-talets mest egenartade och omdebatterade filosofiska verk. I korta, suggestiva aforismer behandlar boken de flesta av filosofins klassiska problem. Enligt författaren får problemen också här sin slutgiltiga lösning ? om detta har naturligtvis inte alla hållit med och Wittgenstein bygger själv sin senare filosofi på en omsorgsfull kritik av tankarna i ungdomsverket. Men Tractatus lever ännu och inspirerar ständigt nya uttolkare.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

TERTIO

2013-11-05

Betyg

En svår bok, men en man kan återkomma till för den känsla av klarhet man får vid läsningen, dunkel som den ändå är.

Betyg

Sicket dravel. Gör och går och kommer aldrig till dörren. Del två var lite mer lättläst, men den hade behövt vara extremt mycket bättre för att lyfta boken från betyg ett. Visst finns det små tänkvärda bitar här och där, men boken är tyvärr totalt oläslig.

Max Kern

2010-03-18

Betyg

En av de mer överskattade texterna som skrivits. Inte för att den är undermålig. Nej, utan därför att de flesta som uppskattat den har gjort det på felaktiga grunder. För övrigt är den ytterst minimalistisk i sin komplexitet. Och det där om vilket vi måste tiga, måste vi verkligen ta och tysta ned...

Tor von Geijer

2009-09-17

Betyg

Kommentarer till Frege (egentligen).