Tors hammare

Riordan, Rick

| 2017

Flag from sv

4


Bästsäljande Rick Riordan, som i tio år toppat listorna med bokserierna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson och Olympens hjältar, är tillbaka ? och den här gången tar han sig äntligen an de nordiska asagudarna. Välkommen till ett asaspännande äventyr!I denna andra bok om Magnus Chase blir Magnus och hans vänner ? valkyrian Sam, svartalven Blitzen och alven Hearthstone ? kallade för att hjälpa asagudarna. Åskguden Tors hammare Mjölner, som förutom att framkalla åska skyddar Valhall och de övriga nio världarna från de mäktiga jättarna i Jotunheim, är borta. Att återfinna hammaren är ett uppdrag som kräver största diskretion, övermänsklig styrka, och minst en svartalv med extremt god klädsmak. Tur att de har åtminstone det sistnämnda?Myternas mästare Rick Riordan är känd för sin moderna twist på klassisk mytologi, sina nervpirrande cliffhangers, och för att få läsarna att frusta av skratt....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Barnboksfamiljen .

2019-04-26

Betyg

Gillar du Percy Jackson? Då är detta ett tips för dig!
Min A (snart 9 år) har lyssnat till de två avslutande delarna i Magnus Chase-trilogin (Läsålder: ca 9-15 år). Rick Riordan har tidigare bland annat skrivit den populära serien om Percy Jackson som är son till en grekisk gud. I denna serien får vi istället utforska den nordiska mytologin och lära känna Magnus som är son till fruktbarhetsguden Frej. Magnus är en hemlös kille som i första boken dör och kommer till Valhall med valkyrian Samirah al-Abbas. Dessa böcker är lika medryckande och spännande som Percy Jackson och precis som tidigare böcker väver Riordan in massor av kunskaper om mytologin under äventyrets gång.
Dessa böcker är snäppet mer humoristiska än Percy Jackson enligt A.
Då jag personligen inte högläst ”Tors hammare” och ”De dödas skepp” kan jag inte ge en utförligare recension ur ett vuxenperspektiv om dessa avslutande delar. Men min A älskar Magnus Chase-trilogin precis som Percy Jackson (grekisk mytologi) och Kanekrönikan (egyptisk mytologi) av samma författare. Så på hans begäran tipsar vi idag.
Första boken i trilogin om Magnus Chase heter ”Krigarens svärd”.
Min A uppskattade också att bekanta ansikten från Percy Jackson-serien besökte även i denna trilogin. Lite kuriosa för det inbitna Percy-fanet: Magnus är kusin med Annabeth!