Torpeden

Mårtensson, Bodil

| 2001

Flag from sv

41


Kriminalkommissarie Joakim Hill och hans kollegor vid Helsingborgspolisen står inför ett antal ouppklarade mord. Mördaren verkar vara proffs och lämnar inga ledtrådar, men vill samtidigt förse sitt arbete med en signatur. Så offren är ?taggade? med en liten lapp fastbunden i stortån. På lappen finns en gåtfull bild ? en svallvåg med fem svarta prickar under. Gruppchef Stefan Ryd vid Helsingborgstullen har samtidigt börjat lägga märke till en speciell resande i den strida strömmen på och av färjorna mellan Helsingborg och Helsingør. Hon är en utmanande vacker tjej i 25-årsåldern som passerat förbi honom ett flertal gånger. Men hur ska han kunna närma sig henne ? eller ens kunna få reda på vad hon heter? Och kan det vara lämpligt? Är det inte något misstänkt med henne? Och i synnerhet med den dyra Mercedes hon en dag kommer körande i? Joakim Hills tankar är samtidigt inriktade...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Pia Stendahl

2011-01-11

Betyg

Torpenden av Bodil Mårtensson är en lättläst bok. Jag gillar Bodil Mårtenssons lite subtila och lite underfundiga humor som lyfter boken.

Genom författarens raka sätt att beskriva omgivningarna och karaktärerna görs historien levande och trovärdig. Det vardagliga polisarbetet presenteras på ett sådant sätt att jag nästan glömmer att det är enbart fiktion.

Jag gillar att boken utspelar sig i Helsingborg. Det är alltid skojigt när en bok utspelar sig någon annanstans än Stockholm, Göteborg och Gotland.

Bodil Mårtensson skriver med en lite karg stil. Jag tycker att texten ibland känns lite stolpig men jag kan inte riktigt säga om det beror på språket eller inläsningen

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

kristina johansson

2010-05-28

Betyg

Inte alltför imponerad..men jag fortsätter läsa vidare i serien...skam den som ger sig