Tjuvarnas marknad

Guillou, Jan

| 2004

CD-bok Innehller: 12 CD Speltid ca 15,5 timmar Upplsare: Tomas Bolme Huvudstaden drabbas av en rad ovanliga men msterliga inbrott. De synnerligen initierade tjuvarna stjl endast extremt vrdefulla freml. Det drjer dock innan man inser att detta r en brottsserie med samma grningsmn. Men till slut tillstts en polisutredning bestende av erfarna och kunniga poliser som till sin frvning pltsligt finner sig ing i jakten p ngot s ointressant som vanliga tjuvar. Och ngon utredning hade inte ens kommit till stnd om det inte vore fr de enorma vrden den nya verklassen frgyllt sina bostder med. Medan polisen mdosamt arbetar med att frhra och kartlgga, skra tekniska bevis och samla dokumentation pgr i en annan del av staden en helt annan tillvaro med en helt annan vardag. Fretagsledaren Henric Gundell lever ett bekymmerslst liv bakom...

Erik Malm

2023-01-19

Nja sisdr. Vill ha mer spnning som i andra av hans bcker

A

Anders S

2019-10-19

Bra story med flera parallella spr som knyts samman p ett naturligt stt. Bra vertygande karaktrer.

Malin Sundman

2016-06-19

Gillade den bttre n Arnserien men det hnder ju inte s hemskt mycket direkt..

D

David H

2014-05-26

Intressant och spnnande skildring av polisarbete. Bde uttalad och subtil kritik av frutsttningar fr polisens jobb samt verklassens leverne. Lste som ljudbok. Bra inlsning av Bolme.

Katarina Nord

2013-10-16

Lttlst och medryckande bok.

Mathilda Flood

2013-09-01

Hg irritationsfaktor p nyrika ungdomar. Men man kunde frutse slutet lite fr tidigt.

Lars Willfors

2013-07-31

En av Guillous bttre, vilket kanske sger mer om honom som frfattare n om boken i frga. Habil ekonomithriller vars stora behllning r skildringen av sturpanbratsen.

Elin Nilsson

2013-07-05

Guillous bcker alltid vettiga, om n lite ytliga och platta. Schablonmssiga men mjligen fullt realistiska "brats"?

U

Ulf Pettersson

2013-04-22

inte speciellt bra, illa genomtnkt, nstan som om han bara skrev ner det han just d tnkte

C

Ciccis bokblogg

2012-02-16

Till min egen frvning r det hr r min frsta bekantskap med Jan Guillou i bokform och i detta fall ljudbok. Jag har tidigare sett en del filmatiseringar av hans bcker och givitvis inte kunnat undg honom i media. Guillou r en skicklig berttare men jag tycker mig knna hans nrvaro i det mesta, t.ex. den detaljerade beskrivningen om jakt och en hel del politiska sikter och det str mig lite men i vrigt en bra berttelse. Att lyssna p Tomas Bolme r en frjd, en helt otroligt bra upplsare.

Mats Sigfridsson

2012-02-10

En medioker deckare av en medioker frfattare. Boken har sina ponger och det kan vara riktigt underhllande ibland. Intrigen r dock frutsgbar och ger ingen riktig inlevelse. kanske beror det till strsta delen p JGs personportrtt som r s schabloniserade och stereotypa att det r skrattretande. Det finns mnga frfattare som r samhllskritiska och gr det fullndat. JGs vnsterdravel r s verdrivet och vertydligt att det bara retar mig. Ok underhllning men inte mer.?

Carolina E

2012-01-15

Hr kan man hitta en kortfattad recension: http://romeoandjuliet.blogg.se/2012/january/tjuvarnas-marknad.html#comment

F

Fredrik Andersson

2011-04-26

Bra bok. Kul modus!

Bjrn Scheidmann

2011-03-26

Lste den under semester p kanarieholmarna, vet inte om det kan ha pverkat betyget posetivt, fr jag kan inte direkt peka p vad som gjorde boken i sig s pass bra

Bengt Mnsson

2010-04-04

En ganska enkel kriminalberttelse men framfrallt en lysnade drift med nyrika och med kapitalismen.

Jag gillar inte frfattarens bcker i vrigt men denna r vansinningt intressant. Han berttar hur det gr till i fastighetsbranchen, olagliga affrer, fina herrgrdar och annat om bla. verklassungar . Aha tnker jag..det r s hr allt gr till. Sger bara en sak...ls den!!!

Kenneth Olausson

2009-12-01

Ett hafsverk av G. Han behvde kanske lite pengar fr att kpa mer vin till de pizzor han ser ut att kka varje dag numera?

N

Nedhal Pirababi

2009-12-01

Har lst den. Om verklass ungdomar p stermalm. Huvudpersonen r en kvinnlig polis. Guillou vill sga oss att han kan vlja kvinnor som hjltar ocks.

Gunvi Lundqvist

2009-11-22

Denhr boken gillade jag verkligen r det sen en stark fyra el rent av en femma kvittar. Fr mig r det vinsorterna som blev intressanrta och folket bde ungdomarna och deras frldrar r vldigt skickligt personifierad. JG spnner ver ett brett register i sina bcker.

Nenne N

2009-09-26

Jag tycker att den r boken r underbar! S roligt skriven att jag faktiskt skrattade hgt emellant d jag lste den!!

Lady Flanders

2009-06-18

Okej tidsfrdriv, men knappast god litteratur.