Tjurnatten

Hurtig, Caroline

| 2015

Flag from sv

4


När Vala blir utvald att delta under tjurnatten anar hon inte att hennes liv kommer förändras för alltid. Att allt hon trodde att hon visste om sig själv och om dem omkring henne är en lögn. Efter en rad traumatiska händelser som väcker något till liv i hennes själ, något som borde förblivit slumrande, förvandlas hennes liv till en kamp. En kamp mot ödet och den väg hon omedvetet dömt sig själv till att vandra. Det finns ingen återvändo men Vala är besatt av att hitta en utväg. Linder inser inte betydelsen av tjurnatten förrän det är försent. Han hade aldrig räknat med att den skulle komma att påverka varje val han gör. I ett liv kantat av mörker är hon ljuset. Han kommer göra allt för att inte förlora henne. Tjurnatten är en fristående del till serien Själarnas ödenOch Caroline Hurtigs tredje roman.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

Frida Hallberg

2018-10-13

Betyg

En spännande relationsroman med magi och många oväntade vändningar. Tycker om världen där magi finns men ändå är ovanlig, att det finns samhällsstrukturer och traditioner som är som gjorda att protestera emot,(En av fördelarna med fantastik, att delar ur vårt nuvarande samhälle går att göra tydligare.) att den romantiska kärleken är stor men inte det enda viktiga i berättelsen. Tycker om att människorna är födda i olika element och att de får egenskaper efter det. Ja, här finns mycket att tycka om. Läs den!

G

Gabriella Kjeilen

2015-04-24

Betyg

Till en början trodde jag att det skulle bli en klassisk kärlekshistoria med några enstaka övernaturliga inslag, men ju längre in i boken jag kom märkte jag att så inte alls var fallet.
Det var spännande att få höra om Linders värld och få lära känna både honom och Vala/Saga i deras separata kapitel. Jag älskade att läsa om deras första natt tillsammans och deras känslor för varandra smittade verkligen av sig.
Boken är fylld av starka känslor och jag tycker det är lätt att leva sig in i det karaktärerna känner och upplever. Dessutom har den ett starkt driv framåt och det händer ständigt nya saker som man inte alls har förväntat sig, vilket gör att man är fast ända till slutet.
Och utan att avslöja för mycket så måste jag bara säga att jag älskade hur Caroline vävde ihop den här fristående boken med sin serie "Själarnas Öden". Det hade jag verkligen inte förväntat mig och det var en riktigt rolig tvist för mig som även läst första delen i serien.

Sammanfattningsvis så tycker jag alltså att det här var en otroligt bra, spännande och oförutsägbar bok. Den innehåller många viktiga ingredienser såsom kärlek, sorg, magi och äventyr. Och framförallt ett vackert slut som väcker funderingar och får en att vilja läsa mer om hur det går för Saga i framtiden. Jag längtar efter att få läsa en fortsättning!