Tjock!

Dahlberg, Jenny

| 2003

Jenny är tjock och det här är hennes berättelse om hur det är att vara tjock i Sverige i dag. Att stora människor faktiskt har en vardag precis som alla andra. Men att Jenny ibland fastnar i badkaret, sitter sönder stolar och ensam står för en solförmörkelse när hon tar av sig sin behå. I Tjock! berättar hon också om hur det är att jaga kläder i rätt storlek, vara en tjock mamma och kärleken till bearnaisesås. I ett samhälle där idealet är anorektiska tjejer med kroppar som unga pojkar får tjocka tjejer inte plats. Det struntar Jenny i, hon både tar och kräver sin plats. Tjock!är en mycket rolig och tankvärd skildring av ett liv det inte talas om. Men också en komisk, allvarlig och kärleksfull skildring av livet i förorten, Bingolotto och bantningsvägran. Med stor träffsäkerhet och stark formuleringsförmåga väcker Jenny Dahlberg både eftertanke och får oss att skratta.

Glada Gunvor

2016-07-10

Roligt skriven där man får en liten inblick i hur det är att vara tjock och hela tiden hungrig. Uppläsaren var helt ok.

Blommiga Barbro

2016-05-06

Tjock
Ljudbok, Marie Oliv läser
Betyg: 5 av 5

En otroligt skön och underhållande bok som gav mig många härliga skratt. Jenny Dahlberg skriver så pass ärligt om sig själv och gör det på ett sådant befriande, underhållande sätt att hela boken lämnar efter sig ett stort leende på mina läppar. Dessutom var uppläsaren vars röst passade mycket bra till texten- riktigt bra! Jag ger boken en stark 5:a i betyg! Kan varmt rekommendera den!