Tithe : a modern faerie tale

Black, Holly

| 2003

Flag from en

98


From newcomer Holly Black comes a sinister, chilling fantasy about ancient power struggles, good and evil, menacing villains and beautiful dark heroes. Fast paced, gripping and intense - welcome to the world of very scary faeries!

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Alva Ordnörden

2012-03-30

Betyg

Kayne, 16 år, har alltid känt sig annorlunda. Dels för att hennes liv alltid har varit lite upp och ner med en mamma som spelar i ett ganska dåligt rockband och hon har fått växa upp på stökiga barer. Men även för att hon kan se och prata med älvor. När hennes älvkompis Gristle dör förstår hon att någonting kommer att hända.

Hon kastas in i sagans värld där den hänsynslösa grymheten härskar, där träffar hon även snygge Roiben, ondskefulla bäckahästar och elaka fedrottningar. Kayne blir en bricka i ett spel om liv och död, själv upptäcker hon strategier som kan få henne levande därifrån, till exempel att hon är en grönälva, vilket kan vara en fördel. Men Janet - hennes bästa vän - är inget mer än en människa...

Det är en story - med bitar från alla möjliga andra fantasy-böcker - som ändå lyckas bli sin egen och känns orginell. Full av fantasi och häftiga idéer, men lite osammanhängande och förvirrande ibland. Det som man inte förstår är tydligen väldigt viktigt, därför sänks betyget därmed rejält. Kanske är det bara dåligt översatt..? T.ex. så är orginal titeln Thite: A modern faerie tale och pixie har blivit grönälva på svenska. Frågetecken?

Jag rekommenderar ändå alla fantasyälskare 12-112 år att ge den en chans, men läs orginalet om det är möjligt (det ska nog jag göra, för att se om den är bättre då).

Miriam T

2011-11-19

Betyg

Så som många andra böcker så började det så bra, jag sträckläste, sögs in och kunde inte sluta läsa. Tyckte verkligen att den var jättemysig, störde mig visserligen på lite ord jag inte förstod men fungerade ändå bra. Men sen började jag stegvis mer och mer förlora intresset.


Läs hela min recension:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/11/tithe-av-holly-black.html

Iris Eriksson

2011-07-09

Betyg

Gillar den mycket. jag älskar fantasy och älvor och allt som denna boken hade <3

Jessie .

2010-04-23

Betyg

så trist. läste ut den fort som attans för att slippa den.

Sara Hagström

2010-02-24

Betyg

Har läst den två gånger och kan fortfarande inte få nog av den, läs den!

Moy .

2010-01-31

Betyg

För några år sedan skulle den ha varit väldigt orginel, men nu finns det många böcker om "annorlunda" älv världar. Men jag gillar den ändå...