Tistelblomman

Hellberg, Amanda

| 2012

Flag from sv

118


"Nej. Jag kan inte berätta om det där. Inte än. Jag är inte redo för allt det andra som skulle tränga fram då. Alla hans frågor som jag inte skulle kunna svara på. Skrämmande och omöjliga frågor om vem jag är. Vad jag är. Hur det kommer sig att jag kan se mer än andra." Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon älskar. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet. Till Tistelblomman, ett ensligt beläget hus med en sällsam dragningskraft. De trivs i det gamla kråkslottet och njuter av sin förälskelse i den storslagna omgivningen. Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Katarina Nord

2015-09-27

Betyg

Hade stora förväntningar, läste styggelsen för några år sedan och tyckte ( då) att den var bra. För mig är denna historien inte ens otäck, jag vill ha mer Spooky och skräck för att bli imponerad!

Marc Moore

2014-12-25

Betyg

Stillsamt gripande på ett sätt som gör att man vill fortsätta läsa, trean är på gränsen till fyra.

Jasmina <3

2014-05-02

Betyg

Denna bok var mycket bra tycker jag =)

Anna Hedenstedt

2014-01-21

Betyg

En mysrysare av klassiskt snitt! Inte originellt och heller inte ett litterärt under, men kusligt och mysigt och snabbläst.

Maria Mobiny

2013-05-26

Betyg

Väldigt bra, spännande och skriven på ett bra sätt. Måste läsa mer av Hellberg

Petra Hansson

2013-04-29

Betyg

Sidvändare! Riktigt läskig. Ensligt hus med en historia och spökerier ger mig stora skälvan

Anna Sandstedt

2013-02-13

Betyg

En lite annorlunda spökhistoria om ett hemsökt hus på den skottska landsbygden, jag tyckte om Amandas språkbruk, samtidigt som det är skönlitterärt är det också prosa.

Monika W

2013-02-05

Betyg

Denna tredje bok om Maja Grå blev jag inte heller besviken på, även om jag inte blev störtförälskad. Här fanns alltför mycket saker att störa sig på. Inte språkmässigt, för är det något den kvinnan kan så är det att skriva. Jag har ingen aning om hur hon gör, men det blir så krypande obehagligt att håren reser sig i nacken. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2013/02/tistelblomman-av-amanda-hellberg.html

Kristina Simar

2012-12-19

Betyg

Jag har inte läst de andra böckerna om Maja Grå när jag fick tipset om Tistelblomman. Det var inga problem trots det att komma in i handlingen. När jag läste denna välskrivna och mycket spännande skräckroman, tänkte jag på att ödehus på film och i böcker tycks vara ett tacksamt ämne när det gäller just skräck. Finns det något mer som kan skrämma så mycket som ett stor gammal hus som ligger väldigt öde. Och där det händer märkliga saker, Bokens spänning stegrades hela tiden och den var både välskriven och välgestaltad. Jag kommer alldeles säkert att läsa mer av Amanda Hellberg. Det var en givande och spännande roman.
www.kristinasimarsbokblogg.blogg.se

S

Sinikka Saarinen

2012-11-28

Betyg

Välskrivet och man kom lätt in i handlingen. Inte så skrämmande som jag förväntade mig, synd.

Kickie Boman

2012-11-04

Betyg

Toppen! Tyckte bättre om den här än hennes "Döden på en blek häst". Älskade miljön!

U

Ulrica Landqvist

2012-09-06

Betyg

Jag gillade boken fast jag tycker att "Döden på en blek häst" var bättre. Den här tar aldrig riktigt tag och blir sådär riktigt kuslig som man hela tiden hoppas. Den får dock en 4:a ändå för att jag gillar författaren och ser fram emot nästa bok!

Betyg

Helt ok bok men kunde ha byggts på mycket mer. Börjar bra med saker folk i byn inte vill prata om, hemska hemligheter. Slutat dessvärre lite abrupt.

Alexandra W

2012-05-17

Betyg

I likhet med Döden på en blek häst tycker jag att Tistelblomman är mer en ungdomsbok än en roman riktat åt vuxna. Det är ganska så fin klassisk spökhistoria men upplösningen var en besvikelse. Hellbergs debut Styggelsen kan jag däremot rekommendera varmt!

Emma Salomonsson

2012-03-01

Betyg

Jag gillar verkligen denna spänningsroman som jan kännas lite tv-aktig med sin bladvändarskräck och med sina cliffhangers. Men det är ett driv oxh ett vackert språk som gör den mycket bra om man köper de övernaturliga inslagen.
Majas och Jacks fina relation höjer boken över vanlig spänningslitteratur och miljöskildringarna är mästerliga.
Längtar efter uppföljaren!

Tarja Ahlgrén

2012-01-17

Betyg

Har jag inte läst det här redan? Ett flertal gånger. Förenklad historia med turistiska klicheer. Framför allt mer än ungdomsbok än för vuxna läsare, eller? Jag kanske har fel och boken kommer att älskas av horder av medelålders kvinnor (som jag).
Men själv hade jag nog uppskattat det här mer när jag var typ 16 år.