Tio underbara, härliga, hemska dejter

Elston, Ashley

| 2020

När Sophies föräldrar bestämmer sig för att resa bort över jul övertalar hon dem att få stanna hos sin mormor och morfar istället. Planen är att smita ut och kunna träffa (läs: hångla med) sin pojkvän Griffin utan att någon lägger sig i. Men när hon ska överraska Griffin med de goda nyheterna hör hon honom säga till en kompis att han egentligen vill att Sophie ska åka bort, att han vill ha en paus! Mormor kommer på en briljant plan för att muntra upp Sophie, som är helt förkrossad: bästa sättet att laga ett brustet hjärta är att kasta sig ut i dejtingdjungeln! Under de kommande tio dagarna ska Sophie gå på tio dejter, alla ordnade av olika släktingar. Någon kommer fixas av kusinen Olivia (som tack och lov är en helt normal person), en annan av galna moster Patrice (att medverka i en pjäs utklädd till Jungfru Maria räknas väl som en dejt?). Mitt i allt detta dyker Griffin upp igen, och det...

Cindy Kempe

2021-02-12

En gullig och lite rolig berättelse som ger ett trevligt tidsfördriv utan att kräva något av läsaren. Feelgood men inget djup.

Angelica Lindh

2020-12-27

Tio underbara, härliga, hemska dejter är en bok som ger en precis vad man väntar sig när man läser titeln. En simpel feelgood. Lite yngre målgrupp än jag väntade mig förvisso. Den "quirky" släkten skänker associationer till diverse amerikanska serier - till exempel Gilmore girls som är en personlig storfavorit. Det är lätt att tänka sig de charmiga byborna i Stars Hollow starta upp det här projektet och skicka ut Rory på blind dates. Men i bokens fall är det Sophie som skickas ut på blind dates av sina släktingar, en släkting per dag fram till nyår. I typisk romcom-manér finns det dock en gammal vän som blir mer och mer intressant i hennes ögon trots att hon träffar flera trevliga pojkar på sitt äventyr. Kommer han hamna på släktens whiteboardlista över hemliga dejter eller kommer hon få ta reda på hans känslor på egen hand? Är de ömsesidiga?

Lollos bokhörna

2020-12-18

Precis innan jul blir Sophie dumpad av sin pojkvän och alla planer för jullovet spricker! Sophies mormor kommer på idéen att släkten ska ordna 10 blinddejter för att muntra upp henne och bota Sophies brustna hjärta!

”Tio underbara, härliga, hemska dejter” är en mysig, humoristisk bok med mycket värme och kärlek. Det är en fin feelgood för ungdomar om kärlek, brustna hjärtan, vänskap och dejter!

Jag tyckte väldigt mycket om den här ungdomsromanen, den gav en mysig känsla och man har ett leende på läpparna när boken är färdigläst.

Rekommenderad läsålder är: 15+.

Jennifer Johansson

2020-12-16

Tack för överraskningen B Wahlström!

Tio underbara, härliga, hemska dejter handlar om Sophie som blir dumpad precis innan jul. Hennes planer förstörs helt och när hon anländer rödgråten och med hjärtesorg till sin mormor, bestämmer hennes mormor för att deras stora släkt ska hjälpa till att fixa tio stycken blinddejter till Sophie. Mitt i allt dejtande dyker även exet upp, medan Sophie känner att hon fått känslor för någon annan.

VILKEN GULLIG BOK! Alltså, jag småskrattade till den här boken. Jag som aldrig skrattar till av böcker, satt konstant med ett flin på läpparna undertiden jag läste. Jag gillade också väldigt mycket att det var allvarligare teman i boken som också gav ett djup och gjorde karaktärerna mer verkliga. Jag brukar inte önska att jag har en stor släkt, utan gillar verkligen min lilla släkt - men som jag önskade att jag hade en stor släkt när jag läste den här. Tur att sambon har det!

Det som gör så att boken inte får full pott är att jag tycker att den blev lite seg mot slutet, då man bara väntade på att Sophie och kärleksintresset skulle bli något mer, men att hon ändå tvingades gå på resterande av dejterna.

Men läs läs läs den här om du vill ha något fluffligt, söckersött och flina medan du läser! En bok man blir glad av.

B

Bettan_bokprataren

2020-11-25

En mysig och gullig bok i juletid för unga vuxna. Först funderade jag på om den verkligen skulle tilltala mig. Men ju mer jag läste ju mer kom jag att gilla karaktärerna, Sophis underbara släkt och den charmiga berättelsen om dejting i ung ålder.
Berättelsen har utöver dejtandet ett litet större djup men Sophis syster i huvudrollen som är gravid och som har fått havandeskapsförgiftning. Dessutom beskrivs vänskap och om vikten att våga stå upp för sig själv och de som betyder något. Men framför allt att som ung våga ta beslut och att våga lita på sig själ och gå sin egen väg.

En perfekt bok att mysa med såväl som ung som vuxen som avbrott i den här oroliga värden vi just nu lever i.