Tintin i Kongo

Hergé

| 1978

Flag from sv

575


Tintin 2: Tintin i Kongo Tintin och Milou reser till Kongo för att jaga vilda djur och uppleva det afrikanska naturlivet. Som den orädde äventyrare Tintin är, kommer han en diamantliga på spåren. Kongo var en gång koloni till Belgien, och européernas syn på Afrika var då mycket fördomsfull, något man ska ha i åtanke när man läser detta album ... Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen. Den 10 januari 2004 fyller Tintin 75 år och detta firas stort med att hela serien ges ut i en helt ny översättning av tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Serien kommer äntligen att utges i kronologisk ordning och de första sex äventyren utkommer i april. Därefter är utgivningstakten...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lars B.

2013-05-06

Betyg

Nej, den får inte en etta pga alla stereotyper som det snackats om till leda i media. Trist att "Tintingate" blivit ett begrepp vilat på ett sådan mediokert seriealbum som detta. Hergé använder ett språk som påminner om medelmåttiga uppsatser på mellanstadiet. Förutom en totalfrossa i att döda djur händer absolut ingenting. Ett enda stort "jaha".

Peter F

2011-06-21

Betyg

Köpte "Tintin i Kongo" i Danmark 1976. Då hade den fortfarande inte givits ut i Sverige. Ursprungligen gavs äventyret ut 1931, då i svartvitt. 1946 publicerades en färglagd version. Den här utgåvan har en sida (56) som nytecknades för den skandinaviska marknaden 1975. Några sidor från "Tintin i Kongo" publicerades i Sverige före albumutgivningen i "Comics - den stora serieboken". Då menade man att äventyret aldrig skulle komma att tryckas i vårt land. Berättelsen är tråkig, vilket gäller för alla de tre första Tintinäventyren.