Tinker Tailor Soldier Spy

le Carré, John

| 2004

Flag from en

138


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Lite långsam att komma in i men belönande allteftersom historien växte och jag fick grepp om de olika karaktärerna. Just spionage är inte ett område som intresserar mig särskilt mycket men mot slutet kändes boken verkligt spännande. Den är också berörande och till viss del vemodig.

T

Tim F

2014-06-29

Betyg

En av mina favoritromaner. Jag läser om den ungefär vartannat år. Le Carre konstruerar detaljrikt och spännande upp historien om en underrättelsetjänst som efter stationschefen Controls död har organiserats om och förvandkats till en navelskådande herrklubb för de initierade. De gamla rävarna, som Smiley, har kastats ut och ersatts av byråkraterna Esterhase, Bland, Alleline och Haydon, som svartsjukt bevakar "kronjuvelerna" som genom ett mirakel förser London station med de fetaste sovjetiska hemligheterna. Men vem är den ryske dubbelagent som matar de fyra männen med spiongodis? Hur värdefullt är det egentligen? Och varför allt hysh hysh? Den lille och lönnfete George Smiley med sitt rakbladsvassa och sluga intellekt får i uppdrag att nysta i "the mother of all secrets". Läs och förundras över Le Carres förmåga att binda ihop alla trådar till en storslagen gobeläng om svek, förräderi, feghet och krossad vänskap. Förresten när jag ser Smiley framför mej ser jag Alec Guinness.

Ida

2014-04-26

Betyg

Hade svårt att hänga med boken. Lite dåligt med beskrivningar av hur allt händer ihop. Blev dock bättre mot slutet. Men har nu sett filmen och förstår det bättre men ändock så jag lite konfunderad.

Maria Engqvist

2013-01-07

Betyg

En riktigt intelligent roman som ställer krav på läsaren. Oerhört spännande.

jn dvd

2012-07-24

Betyg

Så nedrann tråkig. La boken åt sidan och hyrde filmen ist. Den var också skräp, så jag tog aldrig upp boken igen.

V

Viktor Jerner

2011-12-30

Betyg

Kanonbok med en fantastisk huvudkaraktär!