"En lättläst men välkomponerad tegelsten om familjehemligheter och att våga närma sig dessa. Den stillsamma kustorten är en perfekt scen för de omvälvande känslorna känslorna som förmedlas berör och feelgoodstämningen är på topp." Göteborgs-Posten2014: Nora har alltid tagit för givet att hennes liv skulle gå som på räls. Tills allt en dag faller samman. När oro och dålig sömn tar över hennes liv bestämmer hon sig för att resa bort och dras till den lilla orten Tenby i Wales, som hon besökt tidigare. Denna vackra plats vid kusten döljer hemligheter, men visar sig också ha en förmåga att läka de mest plågsamma minnen. 1950: Som tonåring vistas Chloe i Tenby varje sommar. Hon bor hos sina släktingar och tillbringar långa härliga dagar på stranden. De idylliska somrarna följer på varandra, tills hon en dag möter en spännande, några år äldre kille som hon omedelbart blir...
Timglaset är en bok med två historier som utspelar sig under två olika tidsperioder, 2010-talet och 1950-talet. Den nutida historien kretsar kring Nora som totalt bryter med sitt gamla liv. Hon gör slut med sin pojkvän, hon säger upp sig från jobbet och flyttar från London till den lilla kustbyn Tenby i Wales. Osäker på vad hon ska göra med sitt liv hyr hon ett hus tillsamman med en ny vän och försöker finna ro och återknyta banden till sin mamma och mormor.
Den historiska berättelsen kretsar kring Chloe och hennes bästa vän Llew som spenderar sina somrar tillsammans i Tenby, Wales. De gör allt tillsammans tills den dag de tvingas isär.
Dessa två historier hör så klart ihop men hur är länge okänt för läsaren. Den historiska berättelsen målar upp barndomens oskuld och glädje samtidigt som man hela tiden får en känsla av att slutet hägrar. Den nutida historier ifrågasätter den moderna tidens stress och inrutade liv i storstan, fri från riktigt genuina relationer. Båda historierna knyts samman av familj och kärlek på ett riktigt fint sätt.
Timglaset är en fin berättelse som är väldigt behaglig att läsa. Jag är lite svag för parallella historier som vävs samman à la Kate Morton. Det blir inga himlastormande känslor eller dramatiska vändningar men jag njuter av hur allt faller på plats, både i intrigen och i huvudpersonernas egna liv.
2019-07-05
En härlig feelgood men en underbar historia med målande beskrivningar kring miljöerna. Jag gillar att läsa böcker som växlar mellan personer och tidsålder och som på ett naturligt och snyggt sätt vävs samman i slutet av boken , precis som denna bok gör. Trots att boken är 500 sidor sä kändes den inte lång eller seg, utan ett bra driv och en vilja att vända blad.
”Timglaset” av Tracy Rees är en bok jag kommer minnas med värme. Det är en väldigt mysig och kärleksfull bok.
Vi får möta Chloe och Nora i parallella berättelser. Chloe under 1950-talet och Nora mer i nutid. Jag funderar under läsningen hur allt hänger ihop men bit för bit så vävs historierna samman till en helhet!
Författaren är väldigt bra på att måla upp historien med beskrivningar och jag kan se miljöerna framför mig. Det här är en underbar bok, det är en väldigt bra feelgoodbok som berör och inte lämnar dig när du läst klart. ”Timglaset” stannar kvar i tankarna och jag vill läsa mer om Nora och Chloe! Missa inte denna pärla!