Tills vattnet stiger

Condé, Maryse

| 2011

"Om Svenska Akademien någon mer gång samlar tillräckligt mod för att utse en svart kvinna till Nobelpristagare, är detta den givna kandidaten." GP Läkaren Babakar lever i exil på Guadeloupe. Ödet låter honom få ta hand om flickan Anaïs, vars mor Reinette dör vid förlossningen. Babakar bestämmer sig för att uppfylla Reinettes sista önskan och reser med Anaïs till moderns hemland, det förtrollande vackra Haiti. Men Haiti plågas av politiskt våld och naturens raseri, statskupper och cykloner avlöser varandra. När Babakar börjar nysta i Reinettes förflutna dras han in i en härva av märkliga händelser som han inte kan kontrollera Tills vattnet stiger är en mustig och dramatisk berättelse om livets grymhet. Maryse Condé är född 1937 på Guadeloupe och anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner och är flerfaldigt prisbelönad....

Bokslukerskan 93

2019-02-26

En bok jag tyckte mycket om, helt i min smak! En bra berättelse och ett bra språk. En duktig författare 4.5/5

Elias Chougui

2012-04-29

En liten besvikelse, men Cindé är Condé och få slår henne enligt mig.

Maria Nordström

2012-03-22

Intressant men ganska konstig bok.Condé är en god stilist.

Metta Karlsson

2011-10-02

En fantastisk obehaglig men samtidigt varm skildring av samtiden på Haiti, i centralafrika och av mänskligheten

Liza Bolin

2011-08-31

en till sådan där bok där man ställer frågan: "varför?", och det är aldrig ett bra betyg. någonslags exotism, blandat med hittepå (typ en förfader grät så mycket på slavskeppet att hennes ögon blev blå), blandat med min totala ignorans vad det gäller historian för västindien gjorde det här till en riktig besvikelse.