Tills jag finner dig

Irving, John

| 2006

Flag from sv

171


Tills jag finner dig är berättelsen om Jack Burns. När Jack är fyra år tar hans mor, som är tatuerare till yrket, med honom till Europa för att leta reda på hans försvunne far. Fadern är organist och "samlar" dessutom på tatueringar och - visar det sig - även på kvinnor. Under ett år följer de honom från den ena staden till den andra: Köpenhamn, Stockholm, Oslo, Helsingfors. Deras sökande är dock förgäves. Fadern tycks alltid ligga steget före. I vuxen ålder, när Jack har blivit en berömd skådespelare och manusförfattare i Hollywood, börjar han tvivla på sina minnen av Europaresan - eller snarare på de minnen som hans mor har förmedlat till honom. Han bestämmer sig för att själv göra om samma resa och ger sig av till Europa för att ta reda på sanningen om fadern, om sin barndom och kanske om vem han själv är.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kjell Ram

2019-02-17

Betyg

Stundtals lysande och rolig men alldeles för lång och ofta seg mot slutet. Orkade faktiskt inte läsa ut den.

Kamali 

2011-10-11

Betyg

Irvings karaktärer har en förmåga att bita sig fast i minnet, så även denna gång. Vacker och fängslande berättelse som dock är alldeles för lång för att mitt intresse skall hållas vid liv, borde kortas ner ett par hundra sidor för att undvika den värsta tristessen.

L

Lars Andersson

2011-05-16

Betyg

Bra skriven. Trodde på den här boken i början, men sedan tycker jag att den gick i stå. Uppskattar ej författarens humor något vidare, ej heller hans ironi ( då jag anser att just det han ironiserade över, för mig är fullkomligt normalt ). Var långt ifrån att läsa ur boken, och kan klandra mig själv för, att inte orka lite längre. Bra språk. Ska ge författaren en chans till.

Nanna Naumann

2011-02-28

Betyg

Som vanligt är Irving duktig på att fläta ihop en historia som är perfekt när man är trött och i behov av bokslukeri. Det är också, som vanligt, lite gubbigt. Men det kan jag leva med när storyn ändå är så pass skickligt berättad.

Mylar .

2010-03-08

Betyg

Lite långtråkig stundtals. Boken hade nog vunnit på att kortas ner en del.
Det som är bra är de verklighetstrogna karaktärerna. Den här boken har inte så många sanslöst utflippade personer. Alla är lagom utflippade, som människor i allmänhet. Det är även skönt att inga värderingar läggs i skildringen av en karaktär, vilket särdrag eller yrke den än har.