Till skogs

French, Tana

| 2008

Flag from sv

231


När Adam Ryan var tolv år sprang han och hans vänner till skogs för att leka. Adam hittas så småningom pressad mot en trädstam med minnet totalt utsuddat och skorna fyllda med blod. Vännerna återfinns aldrig.   Tjugo år senare är Adam Ryan utbildad kriminalassistent. Han har bytt namn och tror att han lagt sitt förflutna bakom sig, då han tilldelas ett mordfall som utspelar sig i hans gamla hemstad i närheten av Dublin. Tolvåriga Katy Devlin har hittats mördad vid en arkeologisk utgrävning inte långt från skogen där Adam och hans vänner försvann. Kroppen bär spår av sexuella övergrepp.  Tillsammans med sin kollega Cassie Maddox dras Ryan in i en mardrömslik utredning där inget är vad det tycks vara. För att få fortsätta undersökningen måste Ryan hemlighålla sin inblandning i det gamla fallet och förmår Carrie att bistå honom. De har arbetat tillsammans sedan de båda...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Minna Matson

2016-06-22

Betyg

Tana French har legat i min att-läsa hög länge. Och jag blev inte besviken, strålande som debutbok. Karaktärerna är fantastiska, inget romantiserande lull-lull utan råa, verkliga och med mindre smickrande egenskaper och känslor. Spännande och mycket bra

M

Mats Sigfridsson

2016-06-07

Betyg

Mycket välskriven deckare med ett riktigt bra persongalleri. Personer som känns äkta och verkliga. Hyfsad spänning.

E

Ewa H

2016-02-21

Betyg

Fantastisk debut! Kan kännas som en blandning av deckare, roman, thriller. Ett lysande språk med oerhört vackra natur- och miljöskildringar ner till minsta insekt. Intrigen är dubbelbottnad och psykologiskt spännande men det blir lite stillastående tuggande mot slutet och all förklaring får man ju inte... Stark fyra dock.

Tobbe Fransson

2014-12-06

Betyg

Inte så dålig men mycket seg att komma igenom

Betyg

En bok som tog mycket lång tid för mig att ta mig igenom. Lång och i vissa delar tråkig för att i samma stund gaska upp sig till spännande igen. Ville gärna veta hur det gick, annars hade jag slutat läsa efter halva boken.

Åse Bandling

2013-03-17

Betyg

Glad att jag läste denna sist av de tre, jag hade förmodligen inte varit så sugen på de andra om jag hade gjort tvärtom.

G

Gunilla Jönsson

2012-10-15

Betyg

Jag tyckte stt 3/4 av boken var väldigt bra, slutet blev väldigt konstigt. Det blev inte något avslut på historien, helt enkelt.

Elisabeth E

2012-08-06

Betyg

Bra debut och spännande. Kommer att läsa mer av French.

Eva Sandhammar

2011-03-01

Betyg

Den här tyckte jag om, en härligt slingrande intrig. Slutet kändes lite snopet men jag vill gärna läsa mer av henne.

Tarja Ahlgrén

2010-07-13

Betyg

French är älskad av många men jag blev inte frälst, i alla fall inte av Till skogs. Storyline för svag och engagerande,

Merete Madsen

2010-07-01

Betyg

Har upptäckt en ny, mycket bra författare med en helt egen stil som en blandning av Denise Mina och Marian Keyes (irländare alla tre) men med en alldeles egen stil som fångar och berör. Denna bok är bra...

Maria L

2010-05-27

Betyg

Härlig deckare som slukades! Intressant att läsa vad andra tyckt om slutet, själv tyckte jag slutet lyfte boken till något annat än en vanlig deckare. Den dröjde sig kvar, fick en att fundera. Nu är jag otroligt sugen på att läsa Frenchs andra bok!

Annelie J

2010-05-01

Betyg

Det är en helt ok deckare, men jag blev väldigt besviken på slutet! Efter nästan 500 sidor av hyfsad spänning kommer sen en deprimerande och intetsägande anti-klimax. Himla synd...

Pia W

2010-04-11

Betyg

Nästan en fyra. Fascinerande story, mer än en deckare. Men inte helt trovärdiga personer och olösta trådar drar ner betyget.

Karin .

2010-01-25

Betyg

I Surströmmingslistan en stund... det finns så mycket annat att läsa just nu. Får en trea, så länge...

Ullis N

2010-01-22

Betyg

En riktigt bra deckare!

Thomas Olafson

2009-12-28

Betyg

Bra och spännande bok. Vill gärna ge den 4.5 men det är svårt att dela betygsstjärnorna :-)

Inte utan att man blir lite "förälskad" i Maddox, hon verkar vara en tuff brud!

Kristine Hedén

2009-06-30

Betyg

En thriller skriven med trevligt språk. Ovanligt och mycket uppskattat i värmen.