Till offer åt det okända

Jansson, Anna

| 2024

Flag from sv

15


Lovisa Ersjö har ljugit. Full av ånger lägger hon ner mobilen. Klockan närmar sig midnatt och huset är ödsligt och mörkt. Hon har precis sagt till Rosalies mamma att bästisen sover över. Men Rosalie är inte hemma hos Lovisa, och ingenting kommer att bli som förut.Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i tragedi. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Kriminalinspektör Maria Wern får uppdraget att hålla i utredningen av försvinnandet. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som har haft kontakt med 16-åringen, och en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. I skuggorna ruvar en mördare ? och när en död kropp hittas i en beteshage sprider sig skräcken på skolan.Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bra!

Betyg

Författaren är efter några sämre tillbaka med en jättebra bok om våt favoritpolis Maria. En klassisk bladvändare som du inte kommer att kunna lägga ifrån dig.

Lollos bokhörna

2024-04-02

Betyg

Det här är den 25e delen i Annas serie om kriminalinspektör Maria Wern. Och ja, jag kastar mig över varje ny del och älskar dem. För mig är det som att träffa gamla bekanta igen när jag börjar läsa, välkända karaktärer, välkända miljöer.

Här får vi träffa Lovisa och Rosalie, tonåringar som börjat sin första dag på gymnasiet. Vänner som är på väg ut i livet med allt vad det innebär. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla. Men kvällen slutar inte som det är tänkt, en av flickorna kommer inte hem den kvällen.

Jag tycker om Annas sätt att skriva, jag fångas och kan inte sluta läsa. ”Till offer åt det okända” är spännande och oförutsägbar. Anna berättar sin historia och jag får sakta men säkert bitar till helheten och vem som egentligen är skyldig. Anna skriver och sätter alltid fokus på viktiga teman. I denna bok skildrar hon väldigt väl hur det är att vara tonåring, alla frågor, hur man vill vara, utsattheten och att känna sig utanför. Välskrivet, spännande och berörande.

Jag längtar redan efter nästa del!