Till minnet av Edward

George, Elizabeth

| 1991

Flag from sv

512


Den nedgående solen sänder några sista strålar av döende ljus över den ödsliga kyrkogården. Som en gloria bildar den fond åt träden och klocktornet. Deborahs blick följer två tjattrande, bråkande ekorrar, den ena försvinner. ?Du tror väl inte att han är så listig att?, säger hon till ekorren, när hennes röst plötsligt dör bort. Hon blir alldeles torr i munnen. Orden flyr. Tankarna löses upp. Ett barns nakna kropp under trädet. Thomas Lynley och Barbara Havers undersökning vid en engelsk internatskola leder dem rakt in i ondska som dolts i åratal. Elizabeth George är den regerande deckardrottningen. Hon har belönats med ett flertal priser. Hennes böcker, som alla utspelar sig i England, går ut i miljonupplagor över hela världen. Hennes böcker har också blivit framgångsrika TV-serier producerade av BBC i England under namnet The Lynley Mysteries.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Svensson

2019-05-16

Betyg

Som alltid fastnar jag i Elizabeth George böcker. Själva historien är avskyvärd, men själv blir jag inte nöjd förrän jag läst sista sidan.

Blommiga Barbro

2017-09-17

Betyg

Välskriven bok som lätt kunnat kortas ner. Jag gillar Barbara Havers, och även Lynley är helt okej. Boken är dock ganska tråkig enligt mig, karaktärerna alldeles för många att hålla reda på och nästan bara av manligt kön. Jag tänker ge Elizabeth Georges deckare några chanser till, men den här kan jag inte direkt rekommendera.
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!

M

Mats Sigfridsson

2014-10-30

Betyg

Bra skriven deckare. Bra personskildringar och en klurig intrig. Stark 3:a

Marianne Strandberg

2012-09-02

Betyg

Det kan bli rätt onödigt tilltrasslat sorgligt för vissa.

Cindy Kempe

2011-01-05

Betyg

Riktigt bra deckare där man får fundera tills det knakar i huvudet. En bra blandning av personligheterna i böckerna och deras problem och tankar, och själva brotten som begås. Personerna man stöter på är intressanta och man misstänker i princip alla minst en gång.
Den bästa bok jag läst av Elizabeth George, och den deckare med mest känsla jag läst på länge!

Nils Thor

2010-05-27

Betyg

Något bättre än första boken. Här händer en hel del förutom förhören.

Tove Holmgren

2010-05-17

Betyg

Den första av Georges böcker som jag läste (och är den inte den första i serien om Lynley och Havers också?) och sedan var jag fast. Jag har läst alla Georges böcker, och även om inte alla varit lika bra som "Till minnet av Edward" så har hon hittills inte lyckats med något bottennapp i mina ögon.

Maria B Hansson

2010-03-21

Betyg

Första boken jag läste av E George. Den gav mersmak :)