Ljudbok

Till alla killar jag har gillat

Han, Jenny

| 2020

Flag from sv

54


Första delen i succétrilogin som har tagit världen med storm! I sitt rum har Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i, fem stycken totalt. I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina känslor, men det är inte meningen att någon annan ska få se dem. Breven är bara till för henne. Men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner. Det värsta är att en av dem är hennes systers före detta pojkvän. Helt plötsligt är Lara Jeans kärleksliv, som tidigare bara existerade i fantasin, helt utom kontroll. NU ÄVEN SOM NETFLIX-FILM!

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Therese Östman

2020-11-24

Betyg

Mysig och underhållande, sögs med i handlingen och kunde inte sluta läsa. Den är annorlunda. Stark och våga tjej, även om Lara Jean är lite blyg. Fick lära känna de trevliga karaktärerna. Betyg: 4

A.new.world

2020-06-03

Betyg

Älskar boken, så mysig och fin high school historia, synd att dom gjorde en film av boken, förstörde bilden lite :/

E

emmakicki

2020-03-13

Betyg

Jag gillade den här boken! Visst kan jag förstå att en del kanske tycker att den är för sockersöt men jag tyckte att den var riktigt feelgood även fast jag var riktigt rädd att den inte skulle sluta riktigt i mitt tycke. Men som tur var gjorde den inte det. Kul och annorlunda upplägg och jag fattade tycke för Lara Jean.

M

Martina Söderblom

2019-11-19

Betyg

Cindy Kempe

2019-08-16

Betyg

Bara alldeles underbart mysig, med mänskliga karaktärer och deras olika brister och styrkor. Läste ut den under en natt och kunde inte lägga ifrån mig den.

@enbokromans

2019-07-25

Betyg

Om man vill vara snabb med att döma så är det här en ganska enkel och klassisk ”high school”-berättelse om den nördiga tjejen som blir ihop med den populära killen. Men jag är inte snabb med att döma (förutom när det kommer till filmatiseringen av serien, som jag inte gillade, det var en enkel och klassisk ”high school”-berättelse om den nördiga tjejen som blir ihop med den populära killen). Jag tycker det här är en supercharmig historia som jag verkligen gillar pga:

- Underbart charmig huvudkaraktär, älskar hur hon ser alla stunder som potentiellt vackra minnen.
- Väldigt sympatiska och fina karaktärer rakt igenom (Peter, Lara Jeans pappa för att nämna några)
- Väldigt roliga och charmiga karaktärer (Kitty, Stormy för att nämna några)
- Fantastisk fin kärlekshistoria
- Fantastik fin familjehistoria
- Jag är svag för high-school miljöer, don’t know why.

Det är ganska lågmälda böcker, rakt och enkelt språk men det är relationerna och Lara Jean själv som är den stora behållningen. Det är böcker som man slukar snabbt och lätt och som får en känna sig lätt och varm om hjärtat. Det är charmigt, pinsamt, sorgligt, roligt och en ren njutning att läsa.

sannareads

2019-07-19

Betyg

Love is scary: it changes; it can go away. That's part of the risk. [...]

"To All The Boys I've Loved Before" by Jenny Han is a quirky book about 16 year old Lara Jean whose love letters gets sent out to the ones she's written them for.

I was so excited to read this book because I absolutely loved and adored the movie.
The book didn't quite live up to my expectations.

I enjoyed the cozy and warm vibe the book has along with the friendship of the Song girls and their relationship with their father. I also found it very cute that Josh was such a big part of the family.

The whole love-letters-getting-sent-out-thing I really loved, it was unique and I was so ready to adore this book. But it sadly fell kind of flat to me.

I liked Lara Jean but felt like I didn't get very close to her, nor any of the other characters which I find extremely important. Peter was a character I wanted to love so badly but to me he was kind of douchy and never really did anything that made me root for him and Lara Jean. I would have wanted to see more of him and his caring and sweet side, which we get to see more of in the end of the book. Therefor I have a great feeling about "P.S. I Still Love You" which is the sequel to this book. I also would love to see more of Chris' & Lara Jeans friendship in the sequel as I feel like we didn't see enough of it.

Something I did really love was Han's writing style. The pages literally flied past as I read and I loved the humorous and warm way she choose to write in. At the same the short chapters made the book feel a lot lighter to read, which I also loved. Jenny Han's writing was to me very good and therefor I will definitely check out more of her books in the future and I think I'll read the sequel to "To All The Boys I've Loved Before".

To sum up this review: I really enjoyed the writing style and I believe that the plot will gets even better in the sequel as we hopefully get closer to the characters then. I wish that we'd gotten to see more of Lara Jean & Peters friendship/love and Lara Jean's and Chris' friendship. All in all I think the book was worth reading and it was a cute and fluffy summer read!

⭐️ "To All The Boys I've Loved Before" gets 2.5/5 stars from me!

Maja Emelia

2019-07-06

Betyg

Visst den var lite mysig och lättsam, men det var allt. Den var töntig och barnslig och väldigt platt. Jag hade förväntat mig mycket mer.
Huvudpersonen Lara Jean hade lika gärna kunnat vara 13 år. Översättningen till svenska var dessutom riktigt dålig. Det var så konstiga ord och formuleringar som ingen någonsin skulle använda sig av.

Ingen av karaktärerna var speciellt intressanta eller någon man verkligen fattade tycke för. Den var inte särskilt rolig eller underhållande. Den var visserligen rätt fin och vemodig och lite sorglig stundtals, men det var ytterst få gånger. Det hände knappt något i hela boken kändes det som.
Filmen var faktiskt bättre, även om den inte heller var någon riktig höjdare.

Jag förstår inte alls hypen för denna trilogi och framför allt bland tjejer/kvinnor i min ålder (runt 25). Jag kanske hade tyckt att den var bra om jag läst den i mellanstadiet eller möjligtvis sjuan men jag skulle inte ens rekommendera den till yngre heller. Den är inte värd att läsa. Det finns så mycket bättre böcker än serien om Lara Jean.

Maria Nordström

2019-05-31

Betyg

Charmig.

T

Terese Johansson

2019-03-06

Betyg

Ganska rolig idé med breven som råkar komma ut men det fanns en massa småsaker jag retade mig på.

Huvudpersonen betedde sig märkligt flera gånger. Jag begriper inte varför hon inte bara kunde erkänna att hon gillade storasysterns ex-pojkvän för systern hade ju ändå dumpat honom och får skylla sig själv. Dessutom verkade storasystern rätt osympatisk och ville bestämma och kontrollera de andra trots att hon flyttat iväg. Hon blev sur för att de hade klätt granen och bakat innan hon kom hem t.ex.

Dessutom tyckte jag att lillasystern pratade för avancerat för att bara vara 9, hon pratade som någon som är betydligt äldre och det var inte trovärdigt.

Sen fanns det en del meningar som var konstiga, som t.ex. att huvudpersonen skulle sätta upp håret i en hästsvans men att hon upptäckte att hon inte hade nån tofs. Nej, det var ju en tofs hon skulle göra med håret så jag förstod inte den meningen alls, men det kan ju bero på översättaren och inte författaren.

I övrigt en ganska bra bok men jag hade högre förväntningar

S

Sarah

2019-02-06

Betyg

Lättläst modernt roligt språk. Kul med am restauranger och annan mat. Jättebra ungdomsbok om kärlek och livet. Passar även vuxna att läsa!

A

Agnes

2018-07-29

Betyg

Precis vad jag behövde läsa just nu! Romantisk och lättläst och absolut inte förutsägbar! Karaktärer som man lär känna och fastnar för samt en väldigt rolig och bra historia. Ville inte att boken skulle ta slut. Jag beställde bok nr 2 så fort jag läst klart den första.

Minna Matson

2018-04-02

Betyg

Min första bekantskap med Jenny Han, men definitivt inte den sista. Varm, familjär och kärleksfull om mammor som saknas, vänskap och den första kärleken.