Tidsklyftan

I Tidsklyftan, Jeanette Wintersons omarbetning av En vintersaga, framträder Shakespeares eviga teman hämnd, svartsjuka och förlåtelse, mot bakgrund av finanskrisens London och amerikanska New Bohemia. Leo är övertygad om att hans gravida fru Mimi bedrar honom med hans barndomsvän Xeno. En gång i tiden delade han och Xeno allt, men händelser i deras förflutna förmörkar deras relation, och Leo kan inte tro annat än att barnet Mimi bär på är Xenos. Hans vanvettiga svartsjuka kommer att leda till att han mister allt. Leo vill inte veta av Mimis dotter och hon blir Perdita, den lilla förlorade. Över haven förs hon till en främmande kust och växer upp i den amerikanska södern, under Sheps skyddande hand, ovetande om sitt ursprung. Ända till Xenos son 16 år senare får upp ögonen för den hjärtskärande vackra flickan ? men kan det som en gång förlorats återbördas, och kan förlåtelse överbrygga tidens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Klamas

2017-04-19

Betyg

Alltså jag gillade ju den här boken på nåt sätt, samtidigt var det vissa delar jag hade svårt för, kanske för att jag inte helt förstod eller hängde med? Borde jag haft mer koll på originalet av Shakespeare?
Nåväl, boken handlar väl som jag ser det om svartsjuka och om rädsla för att bli lämnad ensam och hur man ibland kan göra allt som står i sin makt för att förhindra det man är mest rädd för. Boken lyfter också fram hur tillfälligheter eller är det ödet spelar in och ger vissa det de bett om och andra det de verkligen hoppades slippa, men också hur allt möts igen. Är det att allt blir som det var tänkt oavsett vilka omvägar vi försöker ta?

E

Erika Granholm

2016-06-22

Betyg

Bra nyversion! Pjäsen är dock ojämn i sig själv. Första delen är fantastisk, men det blir alltid så märkligt i mitt huvud när Shakespeare ska göra lite lyckliga slut av pjäser med det här anslaget.