Tid att dö

Deaver, Jeffery

| 2007

Flag from sv

131


Jeffery Deaver är en mästare när det gäller att skapa karaktärer som personifierar ondskan. Med Urmakaren har han lyckats minst lika bra som i succégenombrottet I samlarens spår. Det är en iskall decembernatt i New York City. Fullmånens bleka sken skär genom neonljusen när två människor blir brutalt mördade. På brottsplatserna har mördaren lämnat efter sig ett kusligt visitkort: klockor med månformade urtavlor, som utredarna befarar har mätt offrens sista tid i livet. Kriminalteknikern Lincoln Rhyme har inga problem att lokalisera leverantören av klockorna, men han inser med isande klarhet att mördaren - som kallar sig Urmakaren - planerar fler mord inom den närmaste tiden. Nedräkningen kan börja, och det blir bokstavligen en kamp mot klockan - eller Urmakaren. Lincoln Rhyme, som är hänvisad till ett liv i rullstol, men är desto rörligare i sitt intellekt, skickar sina "öron och ögon",...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eva Jacobson

2015-01-31

Betyg

Spännande o lättläst deckare.

L

Lena Berle

2012-03-07

Betyg

Har läst de flesta av hans böcker och alla är bra. Spänning in i det sista. Flera trådar läggs ut och man vet inte vem som gjort det förrän i slutet. Detaljrika och välskrivna. Skapar sig snabbt en bild av huvudpersonerna.

A Bookaholic Swede

2010-10-27

Betyg

Bokens handlingen kändes inte alls så bra i början. Sedan vände allting när man kommit lite över halva boken och plötsligt så blev boken riktigt bra.

Betyg

En av hans bästa på senare år. Kanske den bästa.

Jonas Bengtsson

2009-08-08

Betyg

Jeffery Deaver är en av mina favorit författare och serien om Lincoln Rhyme och Amelia Sachs brukar vara riktigt underhållande, men denna bok var inte höjdare, hela "storyn" känns tam och fantasi lös.....

Anne-Lie Månsson

2009-07-27

Betyg

Det tog mig ett bra tag att komma igenom boken. Den första reaktionen var, "typiskt amerikansk" och jag snabbläste en del. Ungefär vid halva boken tog den fart och blev ganska spännande. Jag kan inte säga att jag gillar Lincoln Rhyme speciellt mycket, alldeles för docerande för min smak. Intrigen var verkligen "wheels within wheels". Det behöver inte vara så avancerat för att det ska bli spännande.