Theres

»Juni 1972. Ulrike Meinhof grips i Hannover. Vid gripandet är hon helt klädd i svart, har kortklippt, tjockt, rufsigt hår. I sitt bagage försvarar hon två handgranater, en automatpistol och en kosmetikaboxinnehållande en bomb på 4,5 kilo. I handväskan finns också ett exemplar av tidskriften Stern (18/6 1972). Tidskriftens mittuppslag domineras av en röntgenbild av ett kvinnokranium. På röntgenbilden avtecknar sig tydligt en svulst bakom ena ögonhålan, svulsten i sin tur markerad med tre pilar och ordet Silberklammer.« (ur Theres) Ulrike Meinhof: Rebell eller offer, frihetskämpe eller kallblodig mördare? Vem var hon, tvåbarnsmamman som gick från att vara respekterad journalist till att spränga byggnader och som i pressen utmålades som ett monster? I Theres träder Ulrike Meinhof och hennes tid fram; liksom en gång terrorismen. Det är ingen traditionell roman, utan ett collage av...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eiya

2013-02-12

Betyg

Fakta blandad med fiktion, författarens frihet att själv tolka händelserna, hitta anledningar. Det är förskönande till viss del och hade jag inte vetat det jag visste om Ulrike Meinhof innan jag började läsa tror jag det hade varit förvirrande - inga direkta förklaringar, beskrivningar.

Maria Nordström

2010-09-04

Betyg

Usch

Kenneth Olausson

2010-01-12

Betyg

Ett oväntat perspektiv på en för min generation dramatisk tid. Det litterära greppet känns ibland lite konstruerat och skymmer det ömsesidiga våld och de grymheter som begicks. Men - det finns andra böcker för den som vill läsa historien som den var.