Theos Pompeji

Kimselius, Kim M

| 2010

Flag from sv

17


En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji. Här kan du lära dig mer om Theos liv innan han träffar Ramona. Du får även träffa de historiska personerna Plinius den yngre och Plinius den äldre. Tycker du om vulkaner, vulkanutbrott eller att läsa om slavar, är detta boken för dig! "Jag förstår varför många unga gillar boken! Lättsam, full fart, korta kapitel...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Helena Eriksson

2011-05-20

Betyg

En mycket spännande bok om Theos liv i Pompeji innan han träffar Ramona. Faktadelen i slutet av boken är en guldgruva för den vetgirige, och som alltid lär man sig en hel del om hur det var att leva på den tiden.

Kristina Simar

2011-03-15

Betyg

Kim M. Kimselius presterar den ena underbara boken efter den andra och så även denna om pojken Theo som bor i Pompeji. Den var riktigt intressant och spännande skriven. Kims böcker riktar sig till ungdomar och jag förstår att de älskar hennes böcker, eftersom de bygger på verkligheten. Böckerna passar precis lika bra att läsas av vuxna. Man dras med i den spännande handlingen och Kim M. Kimselius beskriver och gestaltar så bra att det inte är några svårigheter att se karaktärerna och miljöerna framför sig. Jag hoppas hinna läsa alla Kims böcker, för de är verkligen värda att läsas.