The Walking Dead volym 1: Tills döden skiljer oss åt

Kirkman, Robert

| 2014

Flag from sv

26


En epidemi av apokalyptiskt format har svept över världen och väckt de döda till liv. Smittan har på bara några månader fått civilisationen att kollapsa; kvar finns inga myndigheter, inga affärer, ingen post eller kabel-tv. En av få överlevande i denna skrämmande framtid är Rick Grimes. Alldeles nyss var han en fridfull amerikansk småstadspolis. Skild från sin familj får han kämpa på liv och död för att försöka finna sin fru och sitt barn. Vilka är egentligen farligast? De döda eller de levande?I en värld befolkad av döda tvingas vi till slut att börja leva ... - - - Detta är den första samlingsvolymen på svenska av den kritikerrosade serien The Walking Dead, som lade grunden för tv-succén med samma namn. En nervkittlande överlevnadshistoria som tar den klassiska zombiegenren till nya höjder. Serien blev snabbt kult i upphovslandet USA, där den ständigt ligger högt på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Erika Granholm

2016-05-22

Betyg

Jag gillar konceptet, problemen och människorna. De moraliska frågorna. Samtidigt finns vissa logiska luckor som drar ner intrycket något (tex att huvudpersonen överlevt på sjukhuset och att ammunitionen aldrig tar slut).

Betyg

Jag är egentligen orättvis i min bedömning av The Walking Dead volume 1. Hade jag läst den här INNAN jag såg halva första avsnittet av tv-serien (tröttnade så fort jag hade sett två zombier och nyhetens behag hade lagt sig), eller INNAN jag spelade det fantastiska tv-spelet (har bara spelat första säsongen) så hade jag med största sannolikhet bedömt den högre. Men nu är det tyvärr inte så. Jag har redan spelat spelet, uthärdat de plågsamma valen och sett mina medmänniskor i campet dö. Tvingats ta svåra beslut och lämna personer som min karaktär hade kommit att älska, kanske till och med döda de som tidigare stått mig närmast. Så när dessa val här dyker upp "igen" orkar jag inte riktigt ta in dem. Det är ju, för mig, "redan gjort". Det är tråkigt nog omöjligt att inse att det här ju är föregångaren till allt det jag spelat eller sett tidigare, att det här ju är ORIGINALET som gjort exempelvis spelet ens möjligt. Det är bra, det är väldigt bra, men det är bara upprepning av något jag redan upplevt som storslaget och därför faller det ganska... platt. Även om jag innerst inne vet att det här är ett mästerverk så måste jag sätta mitt betyg efter min läsupplevelse och då blir det inte fempoängaren som jag antagligen hade satt om jag läst den tidigare.