The Trespasser

French, Tana

| 2016

Flag from en

20


This is the case she imagined. Precision-cut and savage, lithe and momentous. Antoinette Conway, the tough, abrasive detective from The Secret Place, is still on the Murder squad, but only just. She's partnered up with Stephen Moran now, and that's going well - but the rest of her working life isn't. Antoinette doesn't play well with others, and there's a vicious running campaign in the squad to get rid of her. She and Stephen pull a case that at first looks like a slam-dunk lovers' tiff. All she and her partner have to do is track down Lover Boy and bring him in. Then it'll be back to business as usual, watching from a distance as the real detectives go up against the psychopaths. Except when Antoinette takes a good look at the victim's face, she realises she's seen her somewhere before. And suddenly the conviction that there's a different answer takes her breath away.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2021-11-24

Betyg

Jag har ju sagt det tidigare, men jag säger det igen: Jag är så glad att jag, egentligen mot bättre vetande, fortsatte läsa den här serien efter att jag hade blivit besviken på den första delen. Inkräktare är sjätte boken. För ovanlighetens skull så stämmer det där med fristående delar, även om huvudpersonen i denna förekom även i den förra, men fallen har inget med varandra att göra.

Det har tagit mig några böcker, men med denna så kan jag se ett tydligt tema. Jag tyckte först att det påminde väldigt mycket om det i Otrygg hamn. Sedan slog det mig att det påminner om temat i alla böckerna. Egentligen handlar det inte så mycket om själva brottet, som brukar vara en ganska enkel intrig trots allt, utan mer om den utredande polisens kamp mot sina demoner.

Inkräktare är en spännande bok, om man gillar utredningar, med en riktigt deprimerande och lite läskig historia. Den är på tok för lång, men underligt nog så funkar det ändå.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2021/11/inkraktare-av-tana-french.html

E

Ewa H

2018-07-28

Betyg

Det är oerhört skickligt ihopvävt skeende, men ack så många ord French behöver för att ro det i land. Det blir en väldig hjärngymnastik och ett fantastiskt tankearbete med olika fantasimotiv innan Conway och Moran kommer fram till den rätta slutsatsen. I allt arbete på mordroteln slåss också Conway på två fronter, i jobbet med trakasserier, sanna och osanna, och privat med den komplicerade relationen till en frånvarande far. Bra men alldeles för långt ordvävande.

Minna Matson

2018-05-05

Betyg

Mycket bra och spännande. Tana skriver väldigt bra och trovärdigt. Tjocka bladvändare och man vill ändå ha mer. Hela serien om Dublins poliser är välskriven och den här är en av de bättre.