The terror

Simmons, Dan

| 2007

Flag from en

34


They were part of Sir John Franklin's 1845 expedition - as scientifically advanced an enterprise as had ever set forth - and theirs were the first steam-driven vessels to go in search of the fabled North-West Passage.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lina R

2011-09-23

Betyg

Nja, inte alls så bra som jag förväntat mig faktiskt. Den hade onekligen tjänat på att vara lite kortare, det blev aningens tjatigt efter ett tag och jag fann vissa partier väldigt sega vilket drog ner helhetsintrycket!

Linda Davidson

2010-12-02

Betyg

Jag sträckläste den, blev helt inne i karaktärerna och situationen de hamnat i. Här får man en stark huvudperson, drama människor emellan, ett fängslande landskap , övernaturligt väsen på människojakt och till sist finner vissa av karaktärerna livets mening. Jag är avundsjuk på de som ej läst denna bok ännu.....

Peter Åkerberg

2010-04-15

Betyg

The Terror är en fiktionaliserad historia baserad på John Franklins expedition för att hitta nordvästpassagen på 1840-talet. The Terror är namnet på en av båtarna (Erebus hette den andra). Bägge båtarna hittades långt senare, fastfrusna i isen och övergivna. Dan Simmons har utifrån detta fabulerat ihop en skräckhistoria som gör titeln dubbeltydig. Som vanligt är det väldigt välresearchat (orlop deck, någon?) och lite omständligt men klart läsvärt!