The Taking

Koontz, Dean

| 2004

Flag from en

150


The new thriller from Dean Koontz is a novel of stunning suspense and visceral terror as doomsday dawns.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasmina <3

2015-05-01

Betyg

Denna bok var mycket bra tycker jag

Iris Eriksson

2013-07-26

Betyg

Alltså, även om själva handlingen och allt det kanske är lite svårt att greppa och en aning förvirrande ibland så älskar jag sättet som Koontz skriver på, han gör även en förvirrande handling urbra!

Betyg

Den första Koontz jag läst och kanske den sista, också - det amerikanskt högerkristna budskapet passar mig lika illa som dissen av klimatforskningen i bokens början. Läste trots allt ut den, skräcken var sådär skönt HP Lovecraftig (utom i det att Lovecraft var ateist).

Cecilia Fredriksson

2012-04-04

Betyg

Trodde denna skulle vara bättre, åtminstone spännande. Men icke. Har tyckt om andra böcker av Koontz, men detta var en besvikelse. Trampar på samma ställe för länge och blir långtråkig. Hade jag haft andra förväntningar hade kanske betyget blivit högre. En thriller borde åtminstone vara.. spännande.

M

Monica Brandts

2011-06-22

Betyg

Njä ... har inte så mycket att säga. Kan läsas i brist på annat känns det som. Inte ens speciellt spännande.

S

Sophie Sundin

2010-07-13

Betyg

Ganska förutsägbar men Koontz är bra på att skapa övernaturliga miljöer, så därför får han en trea.

Michael Nystås

2010-05-08

Betyg

Koontz blir i mitt tycke bara bättre och bättre. På senare år blandar han grundläggande existentiella frågor med isande skräck, skrivet på ett litterärt vackert språk som tilltalar mig mycket.
Temat i den här boken är utomjordingar som invaderar jorden med till synes själviska och genomonda avsikter. Men varför skonar dom barnen? Varför får vissa vuxna leva? Jag slukade den från pärm till pärm. Jättebra!

ninaemilia *

2009-12-26

Betyg

Dean Koontz är ganska kul egentligen. Han kör stenhårt på sitt koncept, och är sådär lagomt trosskyldig. Jag plöjde några av hans böcker tidigare, men har trappat ned. Dels för att jag började bli äcklad, speciellt av den förfärliga figuren Odd Thomas, som han envisas med, och dels för att bättre böcker stod på listan.
Denna låg helt ok till ett tag, och var lagomt ryslig i början. Men så vävs allt ihop lite väl enkelspårigt, och man skäms nästan inför vissa partier. Sci-fi-känslan är god nog, fantasin är det inget fel på, och den går att äta upp den här också, men efteråt undrar man vad mannen har för agenda egentligen, för den kör över allting annat.