The Sky Is Everywhere

Nelson, Jandy

| 2010

Flag from en

Seventeen-year-old Lennie Walker, bookworm and band geek, plays second clarinet and spends her time tucked safely and happily in the shadow of her fiery older sister Bailey. But when Bailey dies abruptly, Lennie is catapulted to center stage of her own life and, despite her nonexistent history with boys, suddenly finds herself struggling to balance two. Toby was Bailey s boyfriend; his grief mirrors Lennie s own. Joe is the new boy in town, a transplant from Paris whose nearly magical grin is matched only by his musical talent. For Lennie, they re the sun and the moon; one boy takes her out of her sorrow, the other comforts her in it. But just like their celestial counterparts, they can t collide without the whole wide world exploding.Just as much a celebration of love as it is a portrait of loss, Lennie s struggle to sort her own melody out of the noise around her is always honest, often...

K

Karin Andersson

2020-07-22

Cindy Kempe

2019-05-21

Mycket nra hgsta betyg men jag tror att det som gr att jag hller mig till en fyra r att jag tycker att frfattaren underanvnt sig av huvudkaraktrens mjligheter att uttrycka sig genom sin musik. Frutom det r jag frtrollad av alla sm lappar och dikter och det sta paret som tar form. Mnga spnnande och mysiga karaktrer men det r dock mrkligt med en konstant narkotikapverkad morbror som romantiseras ganska ordentligt. Det blir s tydligt att boken inte utspelar sig i Sverige nr jag lser den biten. Mycket krlek men ocks mycket ilska och sorg. Och som en sorgeskildring r boken verkligen fin.

Tommy -

2019-05-04

En vacker och ganska gripande bok ven om den fljer en ganska enkel mall. Helt klart lsvrd.

T

Tilde Johnsson

2018-02-27

Nr jag valde att lsa denna bok hade jag riktigt hga frvntningar och det kanske var det som gjorde mig lite besviken. Mina frvntningar kom nog frn "Jag ger dig solen" som ocks r skriven av Nelson, den r nmligen en av mina favoritbcker. Jag frvntade mig att den hr skulle vara minst lika bra. S var inte riktigt fallet. Dock fanns det mycket fint och vackert som jag kan knna igen mig i. Tex kaoset som ibland tar upp hela ens liv och den frsta riktiga krleken. Det negativa r att den fljer en vldigt typisk tonrsboksmall: En st tjej som har varit med om ngot traumatiserande blir kr och slits mellan tv olika killar. Annars var den bra! Vrd att lsa.

Amanda - Lsbulle

2018-01-17

Boken var vldigt trffande och spot-on, framfrallt i hjrnkaoset som Lennie helt pltsligt befinner sig i och trasslar sig djupare och djupare ner i. Det destruktiva men nd mysiga med Toby och det underbara versvallande med Joe som nd mste ta slut bara fr att hon mste straffa sig sjlv lite till, fr vem beter sig s mot sin syster? Krleksscenerna r fantastiska och knns verkliga: jag r tillbaka i min egen frsta frlskelse och knner igen mig helt. Det r s bra!! Och s frbannat sorgligt. Strcklste.

T

Therse Lnneberg

2016-10-31

Det tog en stund att bli fast, men sen... fin!

Elli H

2014-01-22

Den hr boken r en av de bsta jag lst p lnge! Fint skriven, fin handling. Dock var den extremt tunn och lstes ut riktigt fort.

Katarina Sj

2013-10-15

Tog mig tv timmar och en kvart. Blade mig igenom det mesta. Helt utmattad nu. Passar utmrkt ven fr en 23-ring.

Marianne Skoglund

2013-09-12

Bra frvisso och tonrstjejerna kommer att lska den, men det var vldigt amerikansk.

Linea Karlsson

2013-08-08

Herregud, jag lskar den! Kunde inte lgga den ifrn mig, ville veta men ville inte att den skulle ta slut. Underbar berttelse, fantastiskt skriven.

Anna-klara Akar

2013-07-20

Har glmt namn igen.... I allafall. Lillasystern berttar, hon r sjutton r och hennes lskade storasyster har trillat ihop och dtt helt pltsligt. Kvar r ..(ja vad heter huvudpersonen ) mormor, morbror och en frtvivlad pojkvn. Pojkvnnen och huvudpersonen sker sig till varandra, s dyker en ny kille upp i klassen . Det r musik, sorg, kyssar och gmda dikter.

Boken r riktigt vackert skriven och kan fnga stora knslor med f ord. Frlskelse, frvirring och sorg skildras s man drabbas. Jag vet inte km det r ungt, men kanske spass drabbande att det inte spelar ngon roll. Det hr r feelgood fr tonringar.

Maria Jnsson

2013-06-29

Bra. Strcklsning nstan.

Therese H

2013-06-18

En gng kpte jag den hr boken fr att jag lskade omslaget och s visade det sig att jag lskade berttelsen ocks.

Klara Gottlieb

2013-06-15

h, min nya bibel

Annika Olsson

2013-05-14

Helt ljuvlig...s fin. En hrlig blandning av sorg, vrme, humor och prosa.

A

Annelotte Grezel

2013-01-15

Det hr r en av mina favvobcker! Ls Den! Jag lovar att du ommer lska den!

Britt-Marie Kullin

2012-10-30

En mycket bra ungdomsbok som absolut lika grna kan lsas av vuxna.

Boken var sorglig, gripande, trovrdig, och rolig.

Jag tyckte mycket om karaktrerna i boken ocks.

S jag kan helt klart rekommendera boken.

( Ls grna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

Jennie Wennberg

2012-07-22

Underbar och helt fantastisk! Det r en vacker historia om sorg, krlek och saknad berttad p ett humoristiskt vis och alltid med glimten i gat. Om att frska leva vidare och tillta sig att knna sig glad och lycklig trots att den man lskar allra mest inte fr gra just detta. Jag rekommenderar den varmt!

A

Amelia Haglund

2012-06-01

Otroligt fin bok. Knner igen mig i s mycket!

Moa Johansson

2012-03-22

Hrlig bok som tls att lsas om.

Josifin Bergstrm

2012-03-11

underbar bok, som man inte vill lgga ifrn sig.

2011-12-19

2011-12-19

En bok som trffa mig rakt i hjrtat. Trat flldes nr man lste de sm lapparna med dikter och minnen av Bailey. En otroligt bra bok om saknaden efter ngon riktigt nra och hur man kan frska lindra sorgen p fel stt. Hur en ung tjej frsker leva igen efter att ha frlorat sin syster. Det finns ven krlek i boken, krlek till sin dda syster, till sin mormor, morbror och ven till en ung kille. Det finns stunder d hon r arg, ledsen, glad och vldigt olycklig. Man lever sig in i hennes knslor och man knner med henne, man kan frst varfr knepiga saker hnder nr man har ett stort hl i sitt hjrta

Miriam T

2011-12-11

En fin historia som berr.

Ls min recension p min blogg:

2011-12-10

En bok jag tyckte mycket om!!!

S

stina englund

2011-12-10

Sjukt skn bok! Perfekt p resan!

Johanna Lundin

2011-06-05

Trarna rinner vid tanken p att sjlv frlora min lskade syster. Magen pirrar nr jag tnker p att kanske ven jag kan f uppleva den dr Krleken. Finaste raderna var: "Min syster kommer att d om och om igen i resten av mitt liv. Sorg r fr evigt. Den frsvinner inte, den blir en del av dig, steg fr steg, andetag fr andetag. Jag kommer aldrig att sluta srja Bailey fr jag kommer aldrig att sluta lska henne. Det r s det r. Sorg och krlek hr ihop, den ena kan inte existera utan den andra. Det enda jag kan gra r att lska henne och lska vrlden och leva som hon gjorde, med mod och kraft och gldje"

Magdalena Johansson

2011-04-25

Helt amazing, alla borde lsa den. En strcklsarbok!

Sofies bokblogg

2011-03-28

Riktigt bra!

Sofia S

2011-03-02

Hrlig.

Katarina Lundstrm

2011-01-03

En helt underbar bok som jag lste frn prm till prm. Frra rets bsta ungdomsbok!

Eva Bostrm

2010-11-01