Ljudbok

The Sky Is Everywhere

Nelson, Jandy

| 2010

Flag from en

228


Seventeen-year-old Lennie Walker, bookworm and band geek, plays second clarinet and spends her time tucked safely and happily in the shadow of her fiery older sister Bailey. But when Bailey dies abruptly, Lennie is catapulted to center stage of her own life and, despite her nonexistent history with boys, suddenly finds herself struggling to balance two. Toby was Bailey s boyfriend; his grief mirrors Lennie s own. Joe is the new boy in town, a transplant from Paris whose nearly magical grin is matched only by his musical talent. For Lennie, they re the sun and the moon; one boy takes her out of her sorrow, the other comforts her in it. But just like their celestial counterparts, they can t collide without the whole wide world exploding.Just as much a celebration of love as it is a portrait of loss, Lennie s struggle to sort her own melody out of the noise around her is always honest, often...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-05-21

Betyg

Mycket nära högsta betyg men jag tror att det som gör att jag håller mig till en fyra är att jag tycker att författaren underanvänt sig av huvudkaraktärens möjligheter att uttrycka sig genom sin musik. Förutom det är jag förtrollad av alla små lappar och dikter och det söta paret som tar form. Många spännande och mysiga karaktärer men det är dock märkligt med en konstant narkotikapåverkad morbror som romantiseras ganska ordentligt. Det blir så tydligt att boken inte utspelar sig i Sverige när jag läser den biten. Mycket kärlek men också mycket ilska och sorg. Och som en sorgeskildring är boken verkligen fin.

Tommy -

2019-05-04

Betyg

En vacker och ganska gripande bok även om den följer en ganska enkel mall. Helt klart läsvärd.

T

Tilde Johnsson

2018-02-27

Betyg

När jag valde att läsa denna bok hade jag riktigt höga förväntningar och det kanske var det som gjorde mig lite besviken. Mina förväntningar kom nog från "Jag ger dig solen" som också är skriven av Nelson, den är nämligen en av mina favoritböcker. Jag förväntade mig att den här skulle vara minst lika bra. Så var inte riktigt fallet. Dock fanns det mycket fint och vackert som jag kan känna igen mig i. Tex kaoset som ibland tar upp hela ens liv och den första riktiga kärleken. Det negativa är att den följer en väldigt typisk tonårsboksmall: En söt tjej som har varit med om något traumatiserande blir kär och slits mellan två olika killar. Annars var den bra! Värd att läsa.

amanda hildur

2018-01-17

Betyg

Boken var väldigt träffande och spot-on, framförallt i hjärnkaoset som Lennie helt plötsligt befinner sig i och trasslar sig djupare och djupare ner i. Det destruktiva men ändå mysiga med Toby och det underbara översvallande med Joe som ändå måste ta slut bara för att hon måste straffa sig själv lite till, för vem beter sig så mot sin syster? Kärleksscenerna är fantastiska och känns verkliga: jag är tillbaka i min egen första förälskelse och känner igen mig helt. Det är så bra!! Och så förbannat sorgligt. Sträckläste.

T

Therése Lönneberg

2016-10-31

Betyg

Det tog en stund att bli fast, men sen... fin!

E

Elli H

2014-01-22

Betyg

Den här boken är en av de bästa jag läst på länge! Fint skriven, fin handling. Dock var den extremt tunn och lästes ut riktigt fort.

Katarina Sjöö

2013-10-15

Betyg

Tog mig två timmar och en kvart. Bölade mig igenom det mesta. Helt utmattad nu. Passar utmärkt även för en 23-åring.

Marianne Skoglund

2013-09-12

Betyg

Bra förvisso och tonårstjejerna kommer att älska den, men det var vääldigt amerikansk.

Linea Karlsson

2013-08-08

Betyg

Herregud, jag älskar den! Kunde inte lägga den ifrån mig, ville veta men ville inte att den skulle ta slut. Underbar berättelse, fantastiskt skriven.

Anna-klara Akar

2013-07-20

Betyg

Har glömt namn igen.... I allafall. Lillasystern berättar, hon är sjutton år och hennes älskade storasyster har trillat ihop och dött helt plötsligt. Kvar är ..(ja vad heter huvudpersonen ) mormor, morbror och en förtvivlad pojkvän. Pojkvännen och huvudpersonen söker sig till varandra, så dyker en ny kille upp i klassen . Det är musik, sorg, kyssar och gömda dikter.

Boken är riktigt vackert skriven och kan fånga stora känslor med få ord. Förälskelse, förvirring och sorg skildras så man drabbas. Jag vet inte km det är ungt, men kanske såpass drabbande att det inte spelar någon roll. Det här är feelgood för tonåringar.

Maria Jönsson

2013-06-29

Betyg

Bra. Sträckläsning nästan.

Therese H

2013-06-18

Betyg

En gång köpte jag den här boken för att jag älskade omslaget och så visade det sig att jag älskade berättelsen också.

Klara Gottlieb

2013-06-15

Betyg

åh, min nya bibel

Annika Olsson

2013-05-14

Betyg

Helt ljuvlig...så fin. En härlig blandning av sorg, värme, humor och prosa.

A

Annelotte Grezel

2013-01-15

Betyg

Det här är en av mina favvoböcker! Läs Den! Jag lovar att du ommer älska den!

Britt-Marie Kullin

2012-10-30

Betyg

En mycket bra ungdomsbok som absolut lika gärna kan läsas av vuxna.

Boken var sorglig, gripande, trovärdig, och rolig.

Jag tyckte mycket om karaktärerna i boken också.

Så jag kan helt klart rekommendera boken.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

Jennie Wennberg

2012-07-22

Betyg

Underbar och helt fantastisk! Det är en vacker historia om sorg, kärlek och saknad berättad på ett humoristiskt vis och alltid med glimten i ögat. Om att försöka leva vidare och tillåta sig att känna sig glad och lycklig trots att den man älskar allra mest inte får göra just detta. Jag rekommenderar den varmt!

A

Amelia Haglund

2012-06-01

Betyg

Otroligt fin bok. Känner igen mig i så mycket!

Moa Johansson

2012-03-22

Betyg

Härlig bok som tåls att läsas om.

Josifin Bergström

2012-03-11

Betyg

underbar bok, som man inte vill lägga ifrån sig.

Rebecka Angelin

2011-12-19

Rebecka Angelin

2011-12-19

Betyg

En bok som träffa mig rakt i hjärtat. Tårat fälldes när man läste de små lapparna med dikter och minnen av Bailey. En otroligt bra bok om saknaden efter någon riktigt nära och hur man kan försöka lindra sorgen på fel sätt. Hur en ung tjej försöker leva igen efter att ha förlorat sin syster. Det finns även kärlek i boken, kärlek till sin döda syster, till sin mormor, morbror och även till en ung kille. Det finns stunder då hon är arg, ledsen, glad och väldigt olycklig. Man lever sig in i hennes känslor och man känner med henne, man kan förstå varför knepiga saker händer när man har ett stort hål i sitt hjärta

Miriam T

2011-12-11

Betyg

En fin historia som berör.

Läs min recension på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/12/himlen-borjar-har-av-jandy-nelson.html

Rebecka Angelin

2011-12-10

Betyg

En bok jag tyckte mycket om!!!

S

stina englund

2011-12-10

Betyg

Sjukt skön bok! Perfekt på resan!

Johanna Lundin

2011-06-05

Betyg

Tårarna rinner vid tanken på att själv förlora min älskade syster. Magen pirrar när jag tänker på att kanske även jag kan få uppleva den där Kärleken. Finaste raderna var: "Min syster kommer att dö om och om igen i resten av mitt liv. Sorg är för evigt. Den försvinner inte, den blir en del av dig, steg för steg, andetag för andetag. Jag kommer aldrig att sluta sörja Bailey för jag kommer aldrig att sluta älska henne. Det är så det är. Sorg och kärlek hör ihop, den ena kan inte existera utan den andra. Det enda jag kan göra är att älska henne och älska världen och leva som hon gjorde, med mod och kraft och glädje"

M

Magdalena Johansson

2011-04-25

Betyg

Helt amazing, alla borde läsa den. En sträckläsarbok!

Sofies bokblogg

2011-03-28

Betyg

Riktigt bra!

Sofia S

2011-03-02

Betyg

Härlig.

Katarina Lundström

2011-01-03

Betyg

En helt underbar bok som jag läste från pärm till pärm. Förra årets bästa ungdomsbok!

Eva Boktokig

2010-11-01

Betyg

Helt underbar!