The Scarecrow

Connelly, Michael

| 2008

Flag from en

222


Jack McEvoy is at the end of the line as a crime reporter. Forced to take a buy-out from the LA Times, he's got 30 days left on the job. His last assignment? Training his replacement, a low-cost reporter just out of J-school. But Jack has other plans for his exit. He is going to go out with a bang - a final story that will win the newspaper journalism's highest honor - a Pulitzer prize. Jack focuses on Alonzo Winslow, a 16-year-old drug dealer from the projects who has confessed to police that he brutally raped and strangled one of his crack clients. Jack convinces Alonzo's mother to co-operate with his investigation into the possibility of her son's innocence. But Jack's real intention is to use his access to report and write a story that explains how societal dysfunction and neglect created a 16-year-old killer. But as Jack delves into the story he soon realises that Alonzo's so-called...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-03-31

Betyg

Bra! Gillar Connelly, och denna gång med en kriminalreporter i huvudrollen.

Marc Moore

2014-07-30

Betyg

Amerikansk actiondeckare. Välresearchad och tekninskt oklanderlig men oj vad tråkig. Karaktärerna är torra och det är väll mest min envishet som gör att jag tar mig igenom boken.

M

Mats Sigfridsson

2014-04-26

Betyg

Nja jag vet inte om det är jag som tröttnat på Connelly eller om det är Connelly som tappat stinget. Boken har en viss spänning men den är så förutbestämbar att det är lite skrattretande. Även dialogerna är torftiga och lite barnsligt skrivna. Som krydda på moset läser Magnus Roosmann som har en inlevelseförmåga nära noll.

Lars Willfors

2013-08-05

Betyg

Utmärkt smörja. Har alla ingredienser för en motståndslös, behaglig läsupplevelse. Datahackermotivet är kul.

amanda hildur

2013-05-21

Betyg

Jag har lite svårt för deckare där man direkt får reda på vem mördaren är. När två parallellhistorier mot slutet vävs ihop. Det är visserligen snyggt hur Connelly gång på gång lyckas lura sina läsare, TROTS att vi ju får följa även mördaren ända från start. Jag gillar dock överraskningen i slutet på "vanliga" deckare mer, när det framkommer allt tydligare mördaren är och intrigen trappas upp för att mot slutet nå ett crescendo. Fågelskrämman var okej, men inte mer än så. Connelly kan bättre, det har han bevisat med bland annat Poeten.

Kerstin Hellgren

2013-03-08

Betyg

För långsam och enahanda tycker jag. Michael Connely lär nog inte min författare.

E

emmakicki

2013-01-13

Betyg

Helt okej, inte överdrivet spännande men ändå läsvärd. Kanske var mina förhoppningar lite för höga med tanke på att Connelly återgick till huvudpersonerna från en av mina favoritdeckare: Poeten.

Conny J

2012-10-24

Betyg

Länge höll boken betyget 4, hög Connelly. Men slutet... Bättre kan du!!

E

Eva Kiani

2012-07-06

Betyg

inget fel, men inte heller något speciellt. En typisk deckare. Skön "mellanläsning"

E

Eva Simonsson

2011-10-26

Betyg

Efter en halvseg inledning så lyfte boken och blev helt ok, spännande och rätt fascinerande, och såklart klassiskt amerikansk hårdkokt! Rekommenderas!

Gun Petersson

2011-08-06

Betyg

Nä nu ska jag inte läsa fler amerikanska deckare. Förutsägbart, ytligt, klyschigt. Har ledsnat.

Magnus Hoem

2011-06-13

Betyg

Hans böcker om Bosch och om Mickey Haller känns mer solida, men detta är fortfarande en riktigt bra bok!

maggan bylund

2011-05-02

Betyg

bestämde mig för att trots allt lyssna klart på den, tyckte att den var lite väl förutsägbar, ingen höjdare enligt mig

Ola Janåker

2011-04-15

Betyg

Spännande för stunden, troligen glömd om en vecka. Bra så.

Pia Stendahl

2011-03-29

Betyg

Fågelskrämman är en riktigt spännande bok. En bladvändare, vilket jag förväntar mig när det gäller Connelly. Boken har ett högt tempo i början men tappar lite fart på slutet.

Boken är välskriven, väl genomarbetad och ordentligt understöd med bra research. Även detta förväntar jag mig när det gäller Connelly som hör till en av mina favoriter bla deckarförfattare. Jag har läst alla hans böcker hittills. Antingen i vanlig bokform eller i ljudboksformat och flera har jag läst på båda sätt.

Det är kul att åter få träffa Jack och Rachel som jag läst om tidigare i boken Poeten.

Det känns lite som Connelly skrivit boken på rutin och boken går inte riktigt lika mycket på djupet som Connellys böcker brukar göra (för att vara deckare). Mmen Fågelskrämman är en bra bok som trots ovanstående är bättre än de flesta deckare som kommer ut.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

Kerstin Rydén

2011-03-18

Betyg

Boken började riktigt riktigt bra men jag tycker inte den höll spänningen hela vägen. Inte en av hans bättre böcker enligt mig.

kniven .

2010-05-27

Betyg

Besviken. Storyn känns som rutin för Connelly och det blir väldigt tydligt för läsaren. Ytligt och jag bryr mig egentligen inte ett skit om karaktärerna under läsanadets gång. Och då har man inte lyckats med sin bok i mina ögon. Knappt godkänt.

Betyg

Connellys nya är en höjdare. Värdig uppföljare till Poeten