The Rosie Project by Graeme Simsion is a story about love, life and lobsters... Meet Don Tillman. Don is getting married. He just doesn't know who to yet. But he has designed a very detailed questionnaire to help him find the perfect woman. One thing he already knows, though, is that it's not Rosie. Absolutely, completely, definitely not. Telling the story of Rosie and Don, Graeme Simsion's The Rosie Project is an international phenomenon, sold in over thirty countries - and counting. Don Tillman is a socially challenged genetics professor who's decided the time has come to find a wife. His questionnaire is intended to weed out anyone who's unsuitable. The trouble is, Don has rather high standards and doesn't really do flexible so, despite lots of takers - he looks like Gregory Peck - he's not having much success in identifying The One....
2021-06-30
I was looking forward to this book but ones I was reading it, it wasn't as good as expected
Jag blev positivt överraskad av den här boken då den var så mycket finare än jag förväntat mig. En bok som belyser känslan av att inte passa in på de förväntningar som ställs av samhället och andra människor, men trots detta vara medveten om egna fördelar och styrkor. Det är fint att få följa Don som är en härlig person, så även Rosie.
Don lever ett väldigt inrutat och strukturerat liv. Många skulle tycka att det vore tråkigt att äta, träna och sova samma tider varje dag. Men för Don är det en trygghet. I detta liv finns dock inte många vänner och heller ingen kärlek och det sista vill Don råda bot på. Han har bestämda åsikter om vilka egenskaper en fru ska ha och han bestämmer sig för att ta sig an detta som han gör allt i sitt yrkesliv som professor i genetik, professionellt, strukturerat och vetenskapligt. Men kärlek är ju som vi vet ingen vetenskap. In på scenen träder Rosie. Spontan, social och sällan i tid. Sakta men säkert får hon Don att testa nya saker, att våga kliva utanför sin trygghetszon och att förstå sig själv och finna en annan sorts trygghet bortom rutinerna.
Det här är en väldigt varm bok. Ja, Don ändrar sig när han lär känna och förälskar sig i Rosie men inte på ett sätt som signalerar att den han var innan inte var ok. Ja, det är också en rolig bok men aldrig på bekostnad av Dons personlighet. Det här är en väldigt charmig feelgoodbok som jag tycker ni alla ska plocka upp i sommar!
Den här boken syntes väldigt mycket för något år sedan och ja, jag blev ju nyfiken. Hur skulle jag inte kunna bli det när den handlar om en strukturerad person med en alldeles solklar diagnos? Jag fick den i julklapp 2015 och i år satte jag upp den på min boktolva. När jag började få nog av mörker och elände så tyckte jag att den borde kunna få mig på bra humör igen. Läs mer på min blogg
Don gör en lista på hur han vill att hans blivande fru ska vara och ställer höga krav eftersom han är perfektionist själv i många avseenden.
Rolig läsning om hur Don träffar Rosie som ställer det mesta på ända. Vad är viktigt i ett förhållande? Dons fyrkantiga stil gör många situationer lustiga.
En av de underbaraste böcker jag har läst på länge. Ville inte att boken skulle ta slut. Det här är en bok som fick mig att sitta med ett leende på läpparna när jag läste den. Dessutom berättade jag för alla jag mötte om boken. Min 91-årige far fick vid vårt dagliga samtal en resumé över det som hade hänt i boken sedan vi talats vid sist. Jag var helt uppslukad av boken. Läs den!!!
2014-02-21
Den kan tyckas trög och invecklat ointressant i början - men låt dig inte luras! Jag tyckte det var en fantastisk bok, i synnerhet som den ligger mig i tiden då jag studerar människans psyke och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom Aspbergers, autism och adhd.