INTERNATIONAL BESTSELLER - Hailed for its coiled eroticism and the moral claims it makes upon the reader, this mesmerizing novel is a story of love and secrets, horror and compassion, unfolding against the haunted landscape of postwar Germany. "A formally beautiful, disturbing and finally morally devastating novel." --Los Angeles Times When he falls ill on his way home from school, fifteen-year-old Michael Berg is rescued by Hanna, a woman twice his age. In time she becomes his lover--then she inexplicably disappears. When Michael next sees her, he is a young law student, and she is on trial for a hideous crime. As he watches her refuse to defend her innocence, Michael gradually realizes that Hanna may be guarding a secret she considers more shameful than murder.
2014-02-04
Efter Högläsaren läste jag novellsamlingen Kärleksflykter, som jag kom att tycka mycket om. Täta små berättelser ofta med ett moraliskt dilemma ...mycket bra!
2014-02-04
om förtoligheten mellan två människor en kvinna och en mycket yngre man just efter andra världskriget och boken avslutas så att läsaren stannar kvar i boken dillemma eller etiska och moraliska fråga.
2012-04-19
Det är en oerhört känslosam och bra berättelse om en udda relation och även om Tysklands nutidshistoria. Boken är så välskriven att det känns som det verkligen är Michael som har skrivit boken, alltså att berättelsen är självupplevd.
2011-12-07
Jag har boken i min hand och jag har en ljudbok men jag har i skrivande stund bara sett filmen som är strålande. I filmen är upplösningen ett stort etiskt dilemma och jag börjar undra vad som är rätt och vad som är fel och allt som finns där emellan. Jag återkommer när jag läst boken eller lyssnat på den.
Handling: De har massor med sex en sommar sen försvinner hon. Han återser henne 10 år senare som juridikstuderande. Hon är anklagad för ohyggligheter som vaktare vid koncentrationsläger. Jag uppfattade inte alls att det var frågan om kärlek mellan dem. Kan vi säga att han blev hennes sexslav? I alla fall: Jag tyckte inte om boken. Kanske för att jag hjärtligt avskydde bägge huvudpersonerna.