Once again, internationally acclaimed, New York Times bestselling author Carlos Ruiz Zafon creates a rich, labyrinthine tale of love, literature, passion, and revenge, set in a dark, gothic Barcelona, in which the heroes of The Shadow of the Wind and The Angel's Game must contend with a nemesis that threatens to destroy them.
"Gabriel Garcia Marquez meets Umberto Eco meets Jorge Luis Borges for a sprawling magic show." --New York Times Book Review on Shadow of the Wind
Fascinerande, fantasieggande återbesök hos Sempere & Söners bokhandel och dess personnage. Barcelona hör till huvudpersonerna i denna vindlande och ibland svårfångade story över många decennier.
Jag vill ge Carlos böcker höga betyg på grund av hans språk, hans historia, hans karaktärer och hur han väver ihop allt. Det är spänning, rysare, drama, deckare, pirr, ja allt i en och samma bok (i alla böcker). Det är inget onödigt lull-lull, bara precis så mycket att man känner och ser hur det ser ut på platserna och man får en känsla för hur interiör och stämning är på platser och hur folks karaktärer är.
Jag tycker att han är en fantastisk berättare helt enkelt.
Författaren skriver på ett speciellt sätt som kanske inte är just hans eget utan lite typiskt för spanskspråkiga författare?
Stora händelser som kanske skulle ta kapitel att beskriva för andra (och vara fantastiskt bra ändå) tar några rader och är samtidigt både väldigt gripande och ibland något som lockar till ett oförutsett skratt.
Väldigt bra bok som med få meningar får fram väldigt mycket om Francoregimens terror. Tyckte den gick bra att läsa utan att ha läst de föregående, men nu ska de också införskaffas.
Precis som Ruiz andra böcker så kände jag mig tagen och drogs in i världen med förtjusning. Jag kände att detta var en bro mellan tidigare böcker och en som förmodligen. Ska skivas härnäst och därför fick den inte samma höga betyg som de andra.
Den kändes inte alls lika mystisk och magisk som de andra två böckerna var. Skulle nog, med facit i hand, läst om de två andra istället eftersom jag knappt minns de längre förutom att jag gillade dem.
Efter att ha älskat den första boken så hade jag stora förhoppningar på denna.
Jag tyckte berättandet och handlingen höll länge och skulle gärna gett den 4 stjärnor men slutet blev alldeles för platt utan något riktigt avgörande. Lite för tydlig brygga till nästa bok.
Det kanske ändå ska sägas att boken är värd att läsas.
Det haar gått en tid sen jag läste de två första böckerna och jag minns vagt vad de handlade om, däremot minns jag lyckokänslan jag hade när jag läste dem och såg fram emot att läs den här. Nu har jag gjort det och det enda jag ångrar är att jag inte läst de två första om igen för att ha historien färsk. Ändock älskar jag boken och ser fram emot nästa del - för det kommer väl en till?!
Jag älskade Vindens skugga, men tycker inte att någon av de två följande böckerna når samma höjder. Det blir rörigt när jag inte kommer ihåg alla detaljer från de andra böckerna. Kanske måste jag läsa om dem igen för att förstå allt?
En stillsam bok som det tar ett tag att vänja sig vid. Ett stycke spansk historia och beskrivning av omgivningen i Katalonien. Ganska grym på sina ställen...väntar på en fortsättning där Daniel ska hämnas sin mor....
Helt otrolig historia. Dessutom knyter den ihop Vindens skugga och Ängelns lek. Den öppnar verkligen för en fortsättning som jag hoppas kommer väldigt snart. Läs den!
En fantastisk fortsättning på en av mina favoritböcker "Vindens skugga". Å frågan är om man kan vänta sig en fortsättning på den här magiska berättelsen...
Fantastisk! Älskade "Vindens skugga", men blev besviken på "Ängelns lek". Efter att ha läst "Himlens fånge" fick ju "Ängelns...." en helt annan betydelse, och blev genast bättre.
Avundas de som har böckerna olästa!
Gillade Vindens skuggan, men inte Ängelns lek. Denna bok slukade jag snabbt och jag misstänker att det inte är det sista jag går läst av Carlos Ruiz Zafon!
Carlos Ruiz Zafon tredje bok är fanatstisk. Jag älskar hans sätt att skriva. Han ger oss en spännande historia och låter oss få lära känna underbara personer.. Jag längtar redan efter nästa bok.
De sista 100 sidorna läste jag ut på natten, kunde bara inte lägga ifrån boken.
Miljöerna är både spännande och magiska. Fina svartvita bilder delar upp boken i fem delar. En riktigt bra bok!
Hör intimt samman med Ängelns lek, så helst bör man ha den aktuell i minnet. Det har inte jag, det var ju några år sedan. Den här romanen är klart läsvärd, men jag tycker att den saknar Ängelns magi.