The Portent : de dödas rike

Bergting, Peter

| 2007

Flag from sv

18


»One of the best fantasy comics I've ever seen wonderfully atmospheric, beautiful and strange.« Mike Mignola, USA »En av de bästa svenska exportsuccéerna sedan Roxette och Ikea« The Outfit, Österrike »Teens and adults will be sucked in by the delicate art and may find it hard to pull away.« M. Brandon Robbins, Library Journal Här berättas historien om krigaren Milo, som är på väg genom demonernas dal när han kommer till en nästan övergiven stad bland klipporna. En fantasyserie som redan gjort succé i USA. Peter Bergting är den förste svensken någonsin som gett ut en egen serie på ett amerikanskt förlag och sedan dess har den utkommit i både Tyskland och Frankrike och hyllats för sin stämningsmättade berättarstil. Nu debuterar han hemma i Sverige.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eyez Only

2011-02-11

Betyg

Den här är superkass.

Karin Waller

2009-04-12

Betyg

Jag är estet, det kommer att ta kål på mig än. Så vansinnigt snyggt. Storyn är väldigt - jag vill inte säga brokig: bruten som ett prisma, ojämn som vad jag inte kommer på vad det heter, oljemålning så tjock att den blir som reliefer? Men storyn är nästan lika snygg - nej, inte riktigt lika snygg som bilderna. De får det att vattnas i munnen, jag svindlar och dricker med ögonen.

Grynings-/skymningsfärger och svart, skuggor och hemligheter och detaljer, stort och ödesdigert och nära och bittert. Märklig blandning - på ett rysande vis, stora-sagor-vis - av fornnordiska, asiatiska, fantasy-, hjältesago- och graphic novel-berättelser.

Och behöver vi hjältar?
Vi behöver iallafall hjältar som Peter Bergting.