Ljudbok

The Name of the Wind

Rothfuss, Patrick

| 2012

Flag from en

221


Discover #1 New York Times-bestselling Patrick Rothfuss' epic fantasy series, The Kingkiller Chronicle."I just love the world of Patrick Rothfuss." --Lin-Manuel Miranda - "He's bloody good, this Rothfuss guy." --George R. R. Martin - "Rothfuss has real talent." --Terry BrooksOVER 1 MILLION COPIES SOLD DAY ONE: THE NAME OF THE WINDMy name is Kvothe.I have stolen princesses back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to Gods, loved women, and written songs that make the minstrels weep.You may have heard of me.So begins a tale unequaled in fantasy literature--the story of a hero...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Elin Björnsson

2020-08-14

Betyg

En av de bästa böcker jag har läst. Man måste vara ta sig förbi de första 80 sidorna, sedan blir den helt magisk.

Sonia Siropian

2017-09-11

Betyg

Högkvalitativ fantasy. Intelligent, otroligt välskriven och nästan poetisk ibland. Karaktärerna griper tag i en ordentligt, blev så otroligt berörd av storyn. Känns, genren till trots, väldigt trovärdig och ändå verklighetsförankrad på något skevt sätt. Magin känns vuxen och seriös vilket kan vara svårt att få till ibland. Riktigt bra bok, en ny favorit!

M

Marcus .

2014-12-29

Betyg

Jag tycker om den men samtidigt finns det något som gnager och ger mig en känsla av obehag. Det är som att lyssna på bra musik och var tjugonde låt kommer Per Gessle in och brölar om bröst i morgonljus. Rätt så obekväm känsla.

K

Karl Nordström

2014-12-17

Betyg

There were someone saying that Kvothe is the alter ego of the author.... I completely agree... and the consequence is that the book isn't much more exciting than passing through uni

Anton Johansson

2014-07-03

Betyg

Recept för en bra bok: 1. En hjälte som är lite bättre och lite smartare än alla andra (jag vet att vissa inte uppskattar detta men jag föredrar det) och 2. En rejäl portion skola. Det är alltid roligt med skolpartier där hjälten ska läras upp (och bemästra) något. The Name of the Wind har detta och mer därtill. Riktigt bra. Svag 5/5

Henrik Andersson

2014-06-23

Betyg

Mycket bra fantasy, bland det bättre jag läst i genren vilket är imponerande för en debutroman. Jag gillar hur man aldrig försvinner ut ur världen trots den relativt långsamma handlingsutvecklingen. Väldigt bra skriven och egentligen ingenting jag stör mig på, jag vill bara ha mer!

Iris Eriksson

2013-12-29

Betyg

Jag verkligen älskade den här. Jag tyckte hela tiden att jag läste alldeles för sakta eftersom jag visste att det skulle komma och hända så mycket spännande längre fram i boken samtidigt som jag ville läsa allt som hände NU. Och man blir hela tiden mer och mer nyfiken om vad som hänt Kvothe i hans liv, med Denna, Universitetet och allt annat som man fått hintar om hela tiden. Och jag tycker så mycket om alla karaktärer, Kvothe, Sim, Wil, Auri, Bast.. Denna är jag tveksam om än, jag känner mig precis som Kvothe, kan inte beskriva min känsla för henne. Jag är nyfiken, helt klart, på vad hon varit med om också, varför hon sticker iväg och så men egentligen stör jag mig myket på henne också. Men men, jag kan knappt bärga mig innan jag får läsa nästa, som jag tänker låna imorgon!

A

Anna Nyman

2011-06-06

Betyg

Det känns verkligen som det finns potential här. Jag älskar ramhandlingen och bitvis börjar boken riktigt dra med mig. Men sedan stannar det liksom upp. Undrar just om det blir bättre eller om jag ska sluta här?

Betyg

Trots att konkurrensen är hård måste jag säga att detta är den bästa bok jag någonsin läst. "Name of the Wind" handlar om magi, musik och människoöden och den är underbar. Dedikationen från författaren är till hans far som sa åt honom att skulle han göra något så skulle han göra det ordentligt. Patrick Rothfuss måste ha tagit det till sitt hjärta, boken är ett mästerverk.

S

Solveig Perklen

2009-06-19

Betyg

Den här boken saknar en röd tråd. Författaren har en hel del bra idéer. Men idéerna ger ingen helhet. Boken är snarare en novell samling baserad på samma huvudperson än en roman med en handling. Jag tycker boken var ganska seg och långsam. Den hade gjort sig bättre om den redigerats ner till hälften av sina 660 sidor.

J

Jimmy Kedert

2009-06-19

Betyg

DEtta är nog den bästa boken, och en av de uppkommande bästa författarna inom fantasy.

Karin Waller

2009-04-13

Betyg

Vad var det för fel på denhär boken då? Den var… för bra. Närmare bestämt, hjälten – som hela tegelstenen handlar om – är för bra. Han är ett underbarn på magi och får folk att gråta med sin musik och kvinnorna faller för honom och han är allmänt mångförslagen och jätteklipsk. Naturligtvis drabbas han av rätt antal och sorter av bakslag och sorger, och eftersom han i större delen av boken är i femtonårsåldern är han ganska blyg inför alla dedär kvinnorna, men den pampiga musiken fortsätter oavbruten i bakgrunden.

Vår hjälte berättar sitt livs historia själv. Därmed är också allt det storslagna öppet inbjudet enkelt att dekonstruera: det räcker att tänka Muminpappans memoarer så har man det klart. Men även när det är så uppenbart att man får lov att se igenom självförhärligandet så blir det ganska mycket av det, särskilt staplat ovanpå alla Hobbska och Rowlingska episk fantasy-ingredienser som står på kö för att vara med.

Och så ska det naturligtvis bli en trilogi. Måtte demonerna ta alla trilogier! Det finns bara tre (!) botemedel mot dem: kill your darlings och skriv kortare, skaffa många fler darlings och skriv mer, eller skriv tre böcker om du måste – men gör det bättre!!

Med allt det sagt så var The name of the wind ganska bra. Hjälten hade ju det mesta. Och alla bra episk fantasy-ingredienser var med. Dessutom har jag en känsla av att författaren hela tiden blinkar åt en och flinar tillsammans med en åt skämtet – inte bara hjälteskämtet utan hela det underbara fantasyskämtet…