The Marsh King's Daughter

Dionne, Karen

| 2017

Flag from en

67


'I was born two years into my mother's captivity. She was three weeks shy of seventeen. If I had known then what I do now, things would have been a lot different. I wouldn't have adored my father.' When notorious child abductor - known as The Marsh King - escapes from a maximum security prison, Helena immediately suspects that she and her two young daughters are in danger. No one, not even her husband, knows the truth about Helena's past: they don't know that she was born into captivity, that she had no contact with the outside world before the age of twelve - or that her father raised her to be a killer. And they don't know that The Marsh King can survive and hunt in the wilderness better than anyone...except, perhaps his own daughter. Packed with gripping suspense and powerful storytelling, The Marsh King's Daughter is a one-more-page, read-in-one-sitting thriller that you'll remember for...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2019-05-01

Betyg

En oerhört fascinerande historia! Skickligt skriven, den växelvisa skildringen av dåtid och nutid tappar aldrig fart, drivet framåt är starkt. Denna bok vill man inte lägga ifrån sig!

Helena Nilsson

2019-03-30

Betyg

Började bra, men blev lite seg mot slutet.

Bokslukerskan 93

2019-03-24

Betyg

Älskar ALLT med den här boken! Tacksam att den skrevs. Wow

T

Therese's Boklåda

2019-03-21

Betyg

Ruskigt spännande thriller med väldigt bra miljöbeskrivningar, jag kan verkligen se allt klart framför mig och jag har hela tiden känslan utav att det här är på riktigt. Har läst och lyssnat mig till att Karen, hennes man och nyfödda dottern flyttade till ett liknande ställe på 70-talet för att bygga sin egen stuga och se hur de skulle klara av att vara självförsörjande ute i vildmarken. Tycker verkligen att kärleken till naturen lyser igenom hela boken, den känns äkta och sådär som någon som verkligen levt detta. Dock så har Karen inte varit dotter till en kidnappad, men miljöerna!
Gillar upplägget att vi får historien i Helenas perspektiv, det är inte så mycket fokus på själva kidnappningen. Utan hennes historia som ett barn helt ovetande om vad hennes mamma blivit utsatt för.

janne lindh

2019-01-15

Betyg

En mycket läsvärd blandning av thriller och ond saga. Underhållande och skrämmande med mänsklig underton.

M

Madelein Karlsson

2018-09-08

Betyg

Älskar den här boken. Intressant, spännande och underhållande. Kanske inget litterärt mästerverk men jag fastnade från första sidan!

Blommiga Barbro

2018-09-04

Betyg

Två stjärnor för en viss kreativitet. Det här är en annorlunda thriller och det ska författaren få plus för. Sen kan det inte bli mycket mer. Jag tycker varken om historien som sådan som är alldeles för grym, hur djur far illa och inte heller huvudkaraktären, Helena som jag inte tilltalas av det minsta. Bra uppläsare däremot!
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!

C

Charlotte Fagrell

2018-08-14

Betyg

-

Jasmina <3

2018-06-25

Betyg

Näääääää ödsla ingen TID på denna 🙄🙄🤔

V

Villivonkansbooks

2018-05-30

Betyg

Som tolvåring fick Helena reda på sanningen om sin far: Att han hade kidnappat hennes mor och hållit henne fången i alla år och att hon själv är dotter till ett monster. I femton år har Helenas far (Träskkungen) suttit inlåst. När Helena får veta att han har rymt från fängelset, bestämmer hon sig för att ta upp jakten.
🐴
Träskkungens dotter är en roman som är både fascinerande och obehaglig. Den är stundtals så detaljerad och obehaglig att jag blir illamående, det är ingen bok jag rekommenderar till den kräkmagade. Boken känns väldigt riktig, den låter precis som en historia som mycket väl skulle kunnat hända ibland träsken i Michigan. Tack och lov så är den påhittad! Läste att den ska spelas in snart som film med Alicia Vikander i huvudrollen, blir spännande men tveksamt om jag törs se den, lättskrämd som jag är. Vill du läsa om en otäck pappa som håller sin familj gömd i träskmarken, en ruggig och samtidigt fängslande historia, då ska du läsa Träskkungens dotter!

Ann Simonsson

2018-05-25

Betyg

Behöver inte läsas.

D

Daniel

2018-05-14

Betyg

Gäsp.