Ljudbok

The Luminaries

Catton, Eleanor

| 2014

Flag from en

58


Winner of the 2013 Man Booker Prize, a breathtaking feat of storytelling where everything is connected, but nothing is as it seems.... It is 1866, and Walter Moody has come to make his fortune upon the New Zealand goldfields. On the stormy night of his arrival, he stumbles across a tense gathering of twelve local men, who have met in secret to discuss a series of unsolved crimes. A wealthy man has vanished, a prostitute has tried to end her life, and an enormous fortune has been discovered in the home of a luckless drunk. Moody is soon drawn into the mystery: a network of fates and fortunes that is as complex and exquisitely patterned as the night sky. Eleanor Catton was only 22 when she wrote The Rehearsal, which Adam Ross in the New York Times Book Review praised as "a wildly brilliant and precocious first novel" and Joshua Ferris called "a mesmerizing, labyrinthine, intricately...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Charlotta CG

2021-10-12

Betyg

Jag ville så gärna tycka om boken eftersom jag älskar tegelstensromaner men jag borde begripit att jag skulle tycka det var på tok för mycket nybyggaranda att läsa om Nya Zeeland på den tiden och det är inte min grej för jag fastnar sällan för den typen av karaktärer och det behöver jag för att älska en bok. Det är också på tok för många människor att hålla reda på i den, värre än i de ryska klassikerna. Den kändes helt enkelt iskall. En massa tuffingar i en deprimerande småstad. Gick tyvärr inte läsa klart trots fint språk.

A

Anna Forsén

2017-07-19

Betyg

En väldigt välskriven och uppbyggd roman som imponerar i sitt omfång. Tyckte den var lätt att läsa trots dess tjocklek eftersom nästan inget gick att lista ut i förväg och det var bra flow i språket. Fantastiska dialoger. Ett väldigt intrikat mysterium och komplexa karaktärer skildrade med en viss kylig distans. Kände inte så mycket för någon av dem och det tror jag var meningen, men eftersom varje läsare gör sin egen tolkning kan en annan läsare mycket väl tänka något annat. Men visst är det en bok som kräver tålamod och jag tror den vore en utmärkt bokcirkelbok.

inger ericsson

2017-07-05

Betyg

Bra, välskriven och spännande MEN på tok för många sidor 1112... puh

Engelska Väninnan

2016-12-28

Betyg

Jo, jag gjorde ett uppehåll på sidan 262 och tänkte fortsätta. Men inser nu att det kommer jag inte göra. Romanen är bra skriven och intressant. En äventyrsroman i Nya Zeeland som består av 1113 sidor blir för mycket.

Cindy Kempe

2016-10-22

Betyg

Mäktig läsupplevelse som växte och växte på mig medan jag vände blad. Fantastiska personporträtt och ett snyggt lagt dynamiskt pussel. Blev imponerad!

Sanna Carlborg

2016-05-24

Betyg

En stor besvikelse! Alldeles för många sidor för att skildra en historia med alldeles för många karaktärer. Jag tycker aldrig det är spännande, för det dör i det långdragna, ytliga. Försöket till något slags magisk realism faller platt. Författaren gör det helt enkelt inte övertygande. Det här med stjärnhimlarna och stjärntecknen som styr berättelsen fungerar inte alls då hon presenterar de astrologiska bitarna på ett sätt som inte vänder sig till läsaren. Jag har otroligt svårt att förstå hur denna bok kan ha höjts så till skyarna av somliga.

Lotta Karlsson

2015-06-24

Betyg

En bok jag tyckte väldigt mycket om. intressant upplägg och fint med något från Nya Zeeland.

L

Lilla My

2014-03-01

Betyg

En av de bästa böcker jag läst på länge. Baksidestexten gör inte den rättvisa. Välskriven, intressant story.