Främlingen I Huset är en av Sarah Waters bästa, detta är en bok som kanske inte är läskig men språket och stilen ger en mörk atmosfär. Ovissheten och önskan att ta reda på vad det är som händer på det gamla godset Hundred Hall gör att det är svårt att lämna ifrån sig boken.
Spännande och medryckande med fantastiska beskrivningar som gör att man känner sig närvarande i berättelsen.
Det är också ett gott betyg när författaren lyckas få en att känna irritation över huvudkaraktären.
Välskriven!
Nä nu slutar jag läsa denna bok. Småtrevlig läsning men efter ca 140 sidor har fortfarande ingenting egentligen hänt. Har får många andra villläsaböcker på min lista för att slösa bort tiden på denna bok.
Nja....2, 5 av 5. En bok som saknade det där lilla extra. Lättläst men jag fortsatte läsa i väntan på att "nått skulle hända"..... Men, nej.... Besviken.
Tycker att man kunde få veta vad det var Caroline såg innan hon föll/hoppade från trappan. Annars var boken stundtals spännande om än lite långrandig då och då.
Nej det här gick inte alls, fick tvinga mig att läsa klart varenda sida och bara väntade på att DET skulle hända...nu slog jag ihop boken för gått innan DET kom.
Sånt är livet....
Den här boken kommer jag att glömma fort....Absolut bra skriven och ger en viss bild av klasstillhörighetens betydelse i ett England i förvandling. Fångade bara aldrig mitt intresse riktigt...
En välskriven story men efter att ha lyssnat på den präktige Dr Faraday i 527 sidor hade jag förväntat mig att den skulle knytas samman på slutet. Jag är inte ett dugg klokare.
Nej, rädd blir jag inte, när jag läser Sarah Waters roman om den fallfärdiga herrgården. Den något torre doktor Faradays är vår berättare. Waters är här en skicklig hantverkare, men hon väcker inga starkare känslor hos mig. Den sista tredjedelen av boken är bäst, just för att den är mer tvetydig. Betyg: 4 minus eller 3 plus.