The Last Remains: A Mystery

Griffiths, Elly

| 2023

Flag from en

24


The discovery of a missing woman's bones force Ruth and Nelson to finally confront their feelings for each other as they desperately work to exonerate one of their own in this not-to-be-missed Ruth Galloway mystery from USA Today bestselling author Elly Griffiths. When builders discover a human skeleton during a renovation of a caf , they call in archeologist Dr. Ruth Galloway, who is preoccupied with the threatened closure of her department and by her ever-complicated relationship with DCI Nelson. The bones turn out to be modern--the remains of Emily Pickering, a young archaeology student who went missing in 2002. Suspicion soon falls on Emily's Cambridge tutor and also on another archeology enthusiast who was part of the group gathered the weekend before she disappeared--Ruth's friend Cathbad.As they investigate, Nelson and his team uncover a tangled web of relationships...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Då kom då till slut den där dagen, när en favoritserie tar slut. Efter femton böcker och fjorton år så var det dags att läsa Den sista utgrävningen. Även om jag tycker att det är modigt och bra att avsluta en populär serie i tid så är det vemodigt att ta farväl. Vi har ju hängt tillsammans i många år nu.

Genom hela boken så är det tydligt att vi tar en tur längs minnenas allé och jag tror minsann att alla karaktärer (av vikt, som fortfarande är vid liv) som har medverkat i någon av de tidigare böckerna dyker upp här. Det känns som att jag får ett riktigt avslut för samtliga. En diger samling är det i alla fall, men eftersom flera är gamla bekanta så är det inga problem att hålla ordning på dem. Även alla(?) gamla fall nämns också. Det är en riktigt fin nostalgitripp.

Den sista utgrävningen är en riktig knyta-ihop-säcken bok. Jag vet inte om jag tycker att det här var det bästa avslutet, i hemlighet så har jag nog önskat lite att författaren hade vågat sig på ett annat. Men jag är nöjd.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/05/bok-den-sista-utgravningen-av-elly.html

E

Ewa H

2024-02-11

Betyg

Trist att detta är sista delen, ger en 4+. En värdig utgrävning, charmig, välskriven och med den avslutande dramatiken, nästan perfekt! Kanske det är lite för snällt. Men jag hoppas Elly Griffith återkommer med något nytt!

Betyg

💜This is the latest book about Ruth and all her friends we have learnt to know and appreciate during the years.
So much going on, the crimes, all the feelings and thoughts.
What is going on in everyone's life is a part of what makes these books so wonderful.
There are so many things happening in so many levels and you really get to know them all.
If you haven't read them yet, please do!
5/5 possible🔪💜