The janissary tree

Jason Goodwin

| 2006

Flag from en

66


One bloody night in 1836 a young concubine is strangled in the imperia l harem, and a cadet is butchered in the streets of Istanbul.The city is set to explode, and Yashim the eunuch finds he has just ten days left to prevent a killing that could bring the empire to its knees.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Banan

2020-03-19

Betyg

Lite originell är den väl trots allt, men absolut inget för mig.
Trots en lysande inläsning av Jacob Nordenson kan jag inte förmå mig själv att hålla fokus genom boken, utan faller ifrån med jämna mellanrum och tänker på annat.

A

Annika Winning

2014-01-20

Betyg

Jag gillade verkligen miljöerna, jättekul när man precis varit i Istanbul.Annars skulle jag nog ha nöjt mig med en trea.

Klinga

2013-12-11

Betyg

Jag hade det på känn när jag köpte boken på loppis, men något fick mig att ge den en chans. Till en början är den underhållande i någon slags vuxen Ture Sventon-anda. De korta kapitlen bildar en slags berättelse men efter halva boken blir det för mycket av fördomar i rafflande tempo och till slut kan jag inte hålla reda på alla personer och stulna smycken och dolkar och...jag orkar inte de sista 30 sidorna. Vill inte ens veta vem som gjorde det.

S

Stefan J

2013-03-03

Betyg

En annorlunda hjälte/detektiv kan man konstatera. Inte minst utvikningar i form av Yashims matlagning ger "krydda" år berättelsen.

A

Anna Nyman

2012-06-18

Betyg

Hög mysfaktor. Gör sitt jobb utan att sätta stora spår.

R

Rama Pujara

2011-07-17

Betyg

En intressant deckare som ger en historisk skildring av den osmanska riket. Helt klart intressant!

G

Göran Persson

2011-02-04

Betyg

Mkt bra.