The Ice Sea Pirates

Nilsson, Frida

| 2017

Flag from en

28


The cold bites and the sea lashes in this page-turning adventure on the ice seas. No one but ten-year-old Siri dares to face treacherous sailors, hungry wolves and the arctic winter to save her younger sister from the dreaded Captain Whitehead and his ice sea pirates. "Nilsson?s epic adventure tale is a modern classic that captivates the reader. It is impossible to put down." SvD (Swedish Daily News)

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

4

4, Vireda Skola

2021-12-08

Betyg

Siris syster Miki blir tagen av Vithuvud.

Marie Svensson

2020-10-14

Betyg

En berättelse som båda barnen (5 och 8) älskade, även om den bitvis är riktigt ruggig. Svårt att sluta läsa! Fantastisk språkkänsla hos Frida Nilsson.

Gullis lästips

2018-08-29

Betyg

Här får vi följa med på ett spännande piratäventyr i en isande äventyrsresa där kylan biter och havet piskar i en fantasiberättelse som lär oss att både det goda och det onda vi gör lämnar spår. 


Det är en berättelse som är uppbyggd med härligt skildrande möten och lagom balans av med- och motgångar och den är fylld med spännande händelser, hissnade äventyr, syskonkärlek, godhet och ondska.

Boken riktar sig enligt förlaget för barn i åldrarna 6-9 år. Dock anser jag att trots att det är en oerhört spännande äventyr, med fantstiska svartvita illustrationer så är texten rätt m
assiv samt att det är en förhållandevis mörk berättelse även om boken får ett lyckligt slut så anser jag att det ett piratäventyr som passar bättre som högläsningsbok och kan läsas för barn i åldrarna 8 - 12 år. Ska man läsa boken själv bör man vara minst 10 år. Detta är ett spännande piratäventyr som är värd fyra av fem möjliga stjärnor.