The Handmaid's Tale

Atwood, Margaret

| 1996

Flag from en

538


GET READY for THE TESTAMENTS, the highly anticipated SEQUEL, by reading the BESTSELLING DYSTOPIAN NOVELNOW AN AWARD-WINNING TV SERIES STARRING ELISABETH MOSSOffred is a Handmaid in The Republic of Gilead, a religious totalitarian state in what was formerly known as the United States.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Frågan är vilket betyg jag hade gett den om jag inte sett tv-serien innan.

Charlotta CG

2019-03-25

Betyg

Ämnet, om kvinnors frihet, är tyvärr ständigt aktuellt och en klar fempoängare. Tyvärr tyckte jag väl inte att jag fick veta all bakgrund. Hade velat ha mycket mer samhällsfakta helt enkelt. Hur gick det så snett? Likaså snuddar boken bara vid de miljöproblem som skapat all infertilitet i bokens värld. Folk skickas till en nedsmutsad ö som straff och kan bara köpa viss mat men vad har hänt? Visst kan jag själv fantisera om det men jag vill ha det i författarens sammanhang för nu är det både religiösa fanatiker (eller de som låtsas vara det för att driva ett sådant här samhälle) och det där miljöproblemet som jag inte får ihop med den religiösa biten. Ett plus för Offreds alla tankar och känslor och konflikterna i henne som är fint beskrivna.

Betyg

Bästa jag läst på länge, som att ta sig an Kallocain på nytt. Språk och form, med rytmisk mollton, är sammangjutna med romanens tema.
Ibland känns vissa aspekter av det dystopiska framtidssamhällets normer som mindre trovärdiga. Det är inte säkert att det är en brist hos romanen. Diktaturer bär alltid starka drag av obegriplighet.

A

Alexandra Coard

2018-07-05

Betyg

Atwood skriver med en sådan självsäkerhet och låter de små sinnesförnimmelserna hos huvudpersonen ta plats och föra historien framåt, vilket gör att denna dystopi upplevs som mycket övertygande och trovärdig. Inte konstigt att den har blivit så aktuel i det rådande samhällsklimatet.

Jasmina <3

2018-04-26

Betyg

Helt okej 😊
Ska bli intressant att se hela serien på tv,n som går nu 😊

Henrik Johansson

2017-10-25

Betyg

Både högt och lågt tycker jag. Stundtals relevant för att ni nästa stund kännas som ett ytligt plagiat..

Zack Simone

2017-10-13

Betyg

Likheterna med Ishiguros Never Let Me Go är extremt många. SF light, kvinnoperspektiv och "återhållsamhet med fakta". Atwood vinner på generell överlägsenhet. Inte bara ett fett språk utan även sinnrika formuleringar. Jag bryr mig om karaktärerna trots ett till stora delar kargt språk, men inte i Ishiguros alter bok.

Anna Hedenstedt

2017-10-11

Betyg

En skrämmande läsupplevelse! Nu får man väl se serien också.

Nina Gustafsson

2016-06-27

Betyg

Atwood gör en aldrig besviken! Huvudpersonens tragiska berättelse om livet som Handmaid berör på djupet. Läs den!

Jenny Majgren

2015-12-14

Betyg

Tråkig. Seg och jag tror inte att jag fick en ordentlig förklaring till hur samhället fungerade.
Finns många andra, mycket bättre, böcker i samma genre och med liknade situationer.

E

Edwin Cole

2015-10-21

Betyg

Smart slut

M

Mats Sigfridsson

2015-08-13

Betyg

En skrämmande och välskriven dystopi om ett framtida USA där någon religiös sekt tagit makten (låter som Tea party rörelsen för mig.) Det som för mig är mest skrämmande är att scenariot utspelar sig i många länder idag.

G Anna G

2013-10-14

Betyg

Det var lite segt i början - som om författarinnan vill hålla läsaren på sträckbänken innan hon förklarar, men då får man gissa själv och det är lite kul. Väldigt dyster framtidsvision, men jag gillar att slutet - dunkelt som det är - lämnar ändå utrymme för tanken att i denna kärlekslösa samhälle fick kärleken vinna i alla fall ett litet slag. Inte ett lyckligt slut, precis, men man släpper in lite optimism.

Dan Bestman

2013-05-24

Betyg

Oj så seg. Läs hellre 1984 om du vill ha en bra dystopistory med intressanta idéer.

K

Karin Larsson

2013-01-16

Betyg

Jag har svårt att tycka om boken. Den är långsam och ganska upprepande, vilket är trist eftersom jag ofta älskar denna typ av böcker.

E

Emma Lundahl

2012-11-01

Betyg

En av förnämsta dystopier jag läst. En skrämmande framtid där kontroll och klasskillnader gått för långt.

Camilla Nilsson

2012-08-25

Betyg

Väldigt bra, stark fyra! På ett skrämmande sätt, trots att det är fiktion och väldigt dystopiskt, så lyckas Atwood ändå ingjuta en känsla hos mig att en framtida stor backlash gentemot kvinnor inte skulle vara helt osannolik, särskilt med det antifeministiska klimat som börjar bli allt mer synligt. För mig påminner boken om hur villkorad kvinnors frihet och rättigheter är, och hur totalt nödvändig feminism alltid kommer att vara.

Hanna Bragberg

2012-08-05

Betyg

Ansluter mig till den lyriska kören: fantastiskt bra, otäck, spännande och välskriven. Lääänge sedan jag hade en sådan här läsupplevelse: brände knattarnas fiskpinnar på kuppen.

Liza Bolin

2012-07-31

Betyg

jag vill skriva uppsats om den! ooh, riktigt bra. tyvärr så lyssnade jag på den som ljudbok med alldeles för dramatisk uppläsning, så jag kanske får ta mig tid att textläsa den också. daaamn!

Elisabeth Karlberg

2012-05-26

Betyg

En bok jag inte kunde släppa men ändå var lite tveksam inför. Epilogen i slutet höjde dock betyget till en 4 :-)

Evelina M

2011-12-11

Betyg

En av de bästa dystopierna jag läst. Mot slutet kunde jag inte lägga den ifrån mig. Handlar om ett USA där kvinnor fråntagits sina mänskliga rättigheter och deras värde helt reducerats till deras förmåga att föda barn. Berätterskan tillhör den grupp kvinnor som tvingats in i rollen som surrogatmamma åt ett ofruktsamt heteropar från härskarklassen. I fortsättningen kommer jag bli mer obehaglig till mods än vanligt om någon beklagar sig över sjunkande födelsetal...

Jenny Stenberg

2010-10-06

Betyg

Jag är inte så imponerad av denna bok även om den drar med mig i berättelsen. Dock vill jag hela tiden att den ska ta slut för jag vill veta vad som händer mer än jag vill läsa vidare.

A

Anders B

2010-02-20

Betyg

Otroligt välskriven bok, men den övertydliga epilogen tycker jag kunde ha utelämnats.

Elisabeth E

2009-09-24

Betyg

En av de bästa böcker jag läst i år! Så himla bra. Jag är helt lyrisk!