The great war for civilisation : the Conquest of the Middle East

Fisk, Robert

| 2006

Flag from en

38


Robert Fisk's bestselling eyewitness account of the events that have shaped the Middle East is alive with vivid reporting and incisive historical analysis.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Christer Fasth

2013-03-18

Betyg

En läsupplevelse utöver det vanliga. Man följer med på en resa, där besöken på sjukhus och samtalen med krigets offer blir direkt plågsamma att läsa. Historiebeskrivningen och analysen är mycket genomtänkt. Jag förstår varför författaren skrämmer s-n ur borgerliga ledarskribenter. Bara ett exempel: Invasionen av Irak var ett gigantiskt misstag. Följderna är katastrofala (skrivet år 2005). När jag slår ihop boken,efter några veckors sällsynt läsupplevelse,så skriver tidningarna om tio-årsminnet av det amerikansk-brittiska fiaskot. Våra barnbarns dom blir hård.

Pia W

2010-04-19

Betyg

En mäktig bok om svek, krig och våld i Mellanöstern. Man gråter över allt fruktansvärt som hänt och händer. Fisk skildrar det med en intensitet och en närvaro som griper tag djupt. Alla enskilda öden gör historien levande, han glömmer inte de små, fattiga som drabbas och dör. Boken är ett stort och viktigt minne. Mastigt men oemeotståndligt om man orkar bokens tusen täta sidor.