The Girls

Cline, Emma

| 2016

Flag from es

Northern California, during the violent end of the 1960s. At the start of summer, a lonely and thoughtful teenager, Evie Boyd, sees a group of girls in the park, and is immediately caught by their freedom, their careless dress, their dangerous aura of abandon. Soon, Evie is in thrall to Suzanne, a mesmerizing older girl, and is drawn into the circle of a soon-to-be infamous cult and the man who is its charismatic leader. Hidden in the hills, their sprawling ranch is eerie and run down, but to Evie, it is exotic, thrilling, chargeda place where she feels desperate to be accepted. As she spends more time away from her mother and the rhythms of her daily life, and as her obsession with Suzanne intensifies, Evie does not realize she is coming closer and closer to unthinkable violence, and to that moment in a girl's life when everything can go horribly wrong.

I

Isabell Jonasson

2022-07-29

lskar tonen i romanen. En njutning

Ulla Englund

2021-10-05

5/10 2021

T

Therese

2021-03-20

Ett mlande sprk som flyter p bra. Historien r ocks intressant. Bra bok, ven om jag inte blev vervldigad. Hade mjligen ngot hga frvntningar p boken.

Maddox

2020-04-08

Mats Sigfridsson

2020-02-19

Riktigt stark berttelse med flera tankestllare. Varfr dras vissa mnniskor till sekter. Ofta r det ju ledare som gmmer sig bakom ngon slags religion. Att skapa ett vi mot dom samhlle. Knutby och livets ord r ju aktuella i vr nrhet. Dessutom speglar Emma Cline flickors utsatthet p ett mycket fint stt. Hur man vill f krlek och uppskattning. Det r ett fantastikt fint sprk och driv i boken. En riktigt stark debut av en ung frfattare som vi skert kommer att hra mycket ner av i framtiden. Rekommenderas starkt.

Moa Eriksson

2019-11-28

Bra, gillade perspektivet som frfattaren utgick ifrn.

S

Sofia C J

2019-05-29

Det blev fr mycket av samma i denna boken och jag tyckte att handlingen stampade p stllet.

S

Sara Frimodig

2018-12-26

Gillade den hr boken extremt mycket! Stark fyra. Temat r superintressant, om varfr flickor skulle vara met lttpverkade n mn och hur patriarkala strukturer uppehlls. Samtidigt r den spnnande och fngslande.

A

Anna Svensson

2018-08-02

En medryckande berttelse som stanna kvar hos en. De hemska hndelser handlingen kretsar kring r inte huvudhistorien utan det r snarare huvudpersonens utveckling som str i centrum. Frfattaren beskriver p ett insiktsfullt stt hur det r att vara ung kvinna och igenknningsfaktorn r stundtals hg. ven berttelsens sprk r vackert och jag kan inte annat n ge boken hgsta betyg.

Katarina Nord

2018-07-11

Ett fantastisk mlande sprk och det r ltt att komma in i och ryckas med i handlingen. Denna sorgsna bisarra berttelse kryper under skinnet p mig och jag kan inte sluta lsa.

Nina Gustafsson

2018-02-08

Evie r ung och formbar nr hon ser flickorna fr frsta gngen. Hon ser Suzanne och dras till henne och den grupp av mnniskor som hon lever med. De lever i ett kollektiv och deras ppna livsstil lockar Evie men leder henne mot frdrv.

Anna Kreissl

2018-01-03

Lite lngdragen p vissa stycken men det fanns flera dimensioner och bra skriven.

Johanna Stl

2017-10-06

Bland det bsta jag lst. Hg igenknning p hur det r att som flicka alltid leva i relation till vad killar tycker om en. Fantastiskt skriven dessutom. Och spnnande.

Anna Hedenstedt

2017-07-20

Samma psykologiska skrpa som Lionel Shriver, Curtis Sittenfeld och Marisha Pessl. Och det vill inte sga lite! Ge mig mer!

Janne Jansson

2017-02-20

Spnnande, hller en fast i handlingen genom hela boken!

A

Ann-Marie Sjberg

2017-02-19

Jag var tio r sommaren 1969 nr Charles Manson-morden gde rum. Jag minns hur hela vrlden frfasades ver vad som hade hnt och jag minns att jag lste om dem fast jag egentligen inte ville men inte kunde lta bli.Men romanen handlar faktiskt inte om Charles Manson utan om Evie som r 14 r och egentligen en ganska vanlig tonrstjej. Vilsen, osker, full av konstiga knslor som hon inte rr ver och vldigt ensam. Fylld av lngtan efter ngot annat och frvirrad eftersom vuxenvrlden visar sig krackelera.

Det r en fantastiskt fin skildring av Evie under de korta sommarmnader som kom att gra henne till den hon blev. Det var ibland nstan smrtsamt att lsa om hennes famlande frsk att frst sig p sig sjlv och sina egna val och handlanden. Jag kunde knna hennes frustration, hennes smrta och oskerhet men ocks hennes upproriskhet och lngtan.Den r spnnande och ibland krypande otck. Hur kunde det hnda? Var flickorna monster eller kan vi alla bli det de blev? Hur kan man till synes frivilligt passera grnsen frn normalitet till fullstndig galenskap? Hur kunde det hnda det som hnde?
En obehaglig och sorglig men fantastisk bok som kommer att leva kvar i minnet lnge.

Samuel Karlsson

2017-01-24

Det r sllan jag r enig med kritikerkren. Men den hr tokhypade boken vertrffade mina frvntningar. Sprket r fantastiskt och skildringarna av tonrstjejens knivskarpa frmga att se igenom allt som sker runt omkring henne och samtidigt den totala vilsenheten och frvirringen r helt genialsikt. ven om jag hoppade ver de mest makabra delarna s mste jag ge "Flickorna" hgsta betyg.

Inte det minsta bra. -1 .

Charlotta Bjrnsson

2016-11-25

Bra skriven men hemsk.

Marianne Skoglund

2016-09-29

Smärtsam läsning, där man påminns om den unga kvinnlighetens villkor. Även om berättelsen tar avstamp i Mansonfamiljen är det händelserna som leder till Evies kontakt med dem som gör allra ondast att läsa.

Liza Bolin

2016-07-01

S insiktsfullt om att vara tonrsflicka, plus en skrmmande beskrivning av hur hon snrjs in i en sekt la Charles Manson.