From the INTERNATIONALLY BESTSELLING author of The Paris Seamstress comes a story of courage, family and forgiveness from New York to war-torn Europe. Perfect for fans of Kate Furnivall, Lucinda Riley, Kate Morton and Gill Paul 'Divine' GILL PAUL, bestselling author of The Secret Wife 'An emotional and sweeping tale' CHANEL CLEETON, bestselling author of Next Year in Havana 'A splendid, breathtaking novel, full of mystery and passion...a must read!' JEANNE MACKIN, author of The Last Collection ******** 1942 When Jessica May's successful modelling career is abruptly cut short, Vogue send her to war-torn Paris to cover the conflict as a correspondent. She's courageous and a fast-learner, but of course the military men make her life as difficult as possible. Three friendships change that: journalist Martha Gellhorn encourages Jess...
2024-02-25
Tyckte mycket om historien om Jess, mycket fängslande och bra berättat. Nutidsdelen var mindre intressant efter ett tag, och tyckte inte om slutet. Men absolut läsvärt för att få en liten bit av kriget. Delvis baserat på en verklig person.
2021-09-27
När Jessicas modellkarriär får ett plötsligt slut lyckas hon övertala Vouge att skicka henne till Paris som fotograferande krigskorrespondent. Hon är beredd att offra allt för att skildra det brutala krigets verklighet, men soldaterna och de manliga kollegorna gör allt för att motarbeta henne. De nyfunna vännerna ger henne styrkan att fortsätta och framförallt den lilla föräldralösa flickan som drömmer om en egen familj…
Det här är en fängslande historisk roman. Jag har lite blandade känslor för boken - till en början hade jag lite svårt att komma in i storyn, efter ett tag så dras jag med och sveps med i Jessicas liv och fastnar i boken. Boken växlar mellan både nutid och dåtid, ett skrivsätt som jag uppskattar och gillar mycket, dock tycker jag att bokens dåtid fängslande mig mer, därav mina blandade känslor inför boken. Som läsare både känner och upplever jag de fantastiska miljöbeskrivningar som finns i boken vilket är otroligt bra skrivet av författaren. Den här historiska romanen innehåller både kärlek, mod, krig, sorg och hemligheter och satte avtryck hos mig.
Tyckte mycket om den här boken! Men... slutet. Nej. Grät. Gillar att den är baserad på fotografen Lee Millers liv - ytterligare en kvinnlig pionjär som inte fått stort utrymme i historien. Efter att jag läste ut boken läste jag på mer om Miller och blev nyfiken på att läsa mer om henne.
Oj vilken underbar bok och samtidigt sorglig. En bok jag djupdök i och som jag blev väldigt tagen av. En bok som har satt sina spår i mitt hjärta. Andra världskriget är en intressant del i vår världs historia enligt mig (och en hemsk händelse) och den här boken utspelar just under denna tid. Jag kan varmt rekommendera att ni tar er tid att läsa eller lyssna på den. WOW!
Jag älskar boken, jag älskar omslaget.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga mer än att jag är golvad.
Nu när boken är utläst och ihopslagen känner jag mig lite tom och ledsen. Jag vill verkligen fortsätta läsa den här boken.
Den är fin, bra och sorglig.
Första intrycket var att det skulle vara en ytlig bok om en modell med kaxig attityd. Så FEL jag hade!!
Jag är verkligen glad över att jag har fått recensera den här boken.
Den är så väl värd varenda timme, minut, sekund som jag lagt ner på att läsa den.
Boken är inspirerad av verkliga händelser och personer. Men inte enbart inspirerad, det förekommer nämligen verkliga personer och händelser i boken också.
Det här är en roman om kärlek, sorg, familjehemligheter och mod. Vi möter två parallella handlingar. Andra världskriget, 1940-talet och nutid. Kärlek och sorg som möts över tiden och en handling som vävs ihop på ett väldigt snyggt sätt.
Jag är alldeles tagen av boken. Det är en fängslande, känslosam och väldigt vacker berättelse om kärlek som griper tag i mig och håller sitt tag i mig tills den är slut. Tyvärr tar boken slut för fort, jag ville inte att den skulle ta slut.
Man sveps med i handlingen och det underlättas av de fantastiska miljö- och personbeskrivningarna. Ibland är skildringarna av kriget hemska, men det var ett hemskt krig och det ska inte förskönas. Jag tycker att författaren balanserar det väldigt bra. Jag är svag för böcker som utspelar sig både i dåtid och nutid och detta är en av de bästa jag har läst i den här genren.
Berättelsen om Jessica, D’Arcy, Dan och Victorine kommer att stanna kvar hos mig länge, länge.
Grattis till dig som ännu inte läst boken! Du har en fantastisk upplevelse framför dig!
Det finns all anledning att läsa författarens kommentarer i slutet av boken. Där redogörs för Lesters efterforskningar och inspirationskällor. Viktigast är Lee Miller som var bildjournalist under andra världskriget. Det är en spännande romance, krigshistoria och kvinnohistoria i samma roman.
2020-04-24
Som jag älskade den här romanen. Jag har lyssnat och läst den om vartannat. Isabelle Moreau läser den alldeles lysande.
Den franska fotografen är en roman om familjehemligheter, kärlek och mod. Den är skriven på en varmt och innerligt sätt som gör att man bara sveps med i handlingen. Ja, trots att den stundom är både ingående skildrat om kriget och dess hemskheter som mäns otrevliga attityder till de kvinnorna, de som är beredda att kämpa i krigets fasor, så känns den varm och vacker.
De perfekta miljöskildringarna från såväl Frankrike och Italien gör att jag känner mig som en i romanen som upplever allt på väldigt nära håll, så även med alla persongestaltningar som är på en otroligt hög nivå.
Boken är på 473 sidor men jag hade önskat mig minst 200 sidor till, jag ville inte att den skulle ta slut.
Sammanfattning: En bok som trollband mig från sidan 1 till sista meningen:
Välskriven, vacker och helt underbar. En av de bästa böcker jag läst i den här genren. Jag är mållös!
Jag hoppas innerligt att vi i framtiden får läsa mer från Natasha.