The Drop

Lehane, Dennis

| 2014

Flag from sv

51


Dennis Lehane tar med läsaren tillbaka till stadsdelarna Point och Flats och samma miljö som var både fond och huvudperson i hans hyllade roman Rött regn från 2001. Bob Saginowski jobbar som bartender på Cousin Marv's i Flats, en bar som på papperet ägs av Bobs kusin Marv men som i själva verket är i händerna på den tjetjenska maffian. Bob lever ensam, går regelbundet i kyrkan och håller sig på sin kant. Men så inträffar två händelser som vänder upp och ner på hans tillvaro och får det förflutna att komma upp till ytan. En kväll blir baren rånad, och maffian låter Bob och Marv veta att det är deras uppgift att jaga rätt på rånarna. Ungefär samtidigt hittar Bob en misshandlad hundvalp i en soptunna som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

janne lindh

2018-05-09

Betyg

Bra, men Lehane är ofta mycket bättre. En liten besvikelse.

M

Mats Sigfridsson

2018-03-14

Betyg

Lehane är en mästare i att skapa både stämning, spänning och oväntade vändningar. Denna bok tillhör en av de sämre av honom. Lite för kort och ytlig.

Henrik Johansson

2017-07-19

Betyg

Spänningsroman med kvalitet. Kort, men intensiv. Lehane levererar

E

Ewa H

2016-10-31

Betyg

En effektiv, liten deckare med Lehanes träffande språk. Vändningar och ett klurigt avslut glänser och personbeskrivningen som alltid mycket bra.

Tommy -

2015-01-22

Betyg

Lehane-klass - vilket säger det mesta! Intressant med det korta formatet. Att få se James Gandolfini i en av huvudrollerna gör inte saken sämre. Rekommenderas starkt - speciellt för någon som inte är jätteläsvan men som ändå bör känna till herr Lehane!