The Death of Bunny Munro

Cave, Nick

| 2009

Flag from en

246


Bunny Munro sells beauty products and the dream of hope to the lonely housewives of the south coast of England. Set adrift by his wifes suicide and struggling to keep a grip on reality, Bunny does the only thing he can think of: he hits the road, with his nine-year-old son in tow. As their bizarre and increasingly frenzied road trip shears into a final reckoning, Bunny finds that the revenants of his world decrepit fathers, vengeful ghosts, jealous husbands and horned psycho-killers have emerged from the shadows and are seeking to exact their toll. Reviews: "Cocksman, Salesman, Deadman; Bunny Munro might not be Everyman, but every man ought to read this book. And read it half in stitches, half in tears, and with the same horror and the same recognition that you usually only face in the mirror on the morning after. Or maybe that's just this man." DAVID PEACE "Cave stands...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lars Willfors

2013-08-02

Betyg

Man gillar det för att det är Nick Cave som har skrivit det, men den första Grinderman-skivan (eller exempelvis Houellebecqs Plattform) uttrycker samma sorts gubbsjuka och livsleda på ett betydligt intressantare sätt.

Klara Ahlersten

2013-03-26

Betyg

Vulgärt. Som tidigare Nick Cave-fan såg jag efter den här boken helt annorlunda på hans musik och texter. Bristen på känsla, förmåga att formulera sig och talang överhuvud taget är påfallande bristande. Om du vill fortsätta lyssna på hans musik på ett seriöst sätt kan du inte läsa den här boken. Katastrofalt dåligt.

caro wikbro carlén

2012-03-13

Betyg

Jag brukar kalla den snuskig, och då menar jag inte gosigt tantsnusk - utan huvudkaraktären är en drogmissbrukande sexmissbrukare som förstör livet för sig själv och sin son. Men det är något med den som gör den bra.

Aida Olivia Grimrin

2011-10-16

Betyg

Ett mästerverk!

Kristin Larsson

2010-10-19

Betyg

Tyvärr, det var för risigt. Inte språket, men innehållet. Jag är för känslig för barn som far illa, så jag pallade bara 100 sidor. Så detta omdöme baserar sig på dem!

M

Mikael Andersson

2010-06-20

Betyg

Sjukt pervers och sjukt underhållande på samma gång. Man tappar andan på vissa ställen och tänker att hade det inte varit för att det är Nick Cave så hade den aldrig blivit utgiven.

Magnus Bergström

2010-05-03

Betyg

Möt Bunny Munro. Dörrförsäljare av hudvårdsprodukter, familjefar, äkta make, mansgris och nymfoman. Hans vardag består av alkohol, cigaretter och evig jakt på nya, sexuella erövringar. Så småningom hinner Bunnys handlingar ikapp honom, när en fruktansvärd händelse förändrar hans tillvaro. Eller gör den det?
Jag har inte läst Nick Caves tidigare romaner, men har länge varit en fantast av hans musik med tillhörande texter. Det blir ganska tidigt i boken tydligt att detta är en fördel, eftersom berättelsen andas samma svärta och pessimism som de mest melankoliska låtarna. Jag skulle närmast jämföra det med verk från Murder Ballads och No More Shall We Part, men Cave kryddar även mörkret med den mest svarta tragikomik jag upplevt på länge. The Death of Bunny Munro är ofta jobbigt rolig, den får mig att skratta åt de mest absurda saker och vid de mest opassande tillfällen.
Det är inte enkelt att starkt rekommendera boken, även om jag gärna vill. Å ena sidan är det en utomordentlig roman, som förutom några ouppklarade sidospår och ett inte helt tillfredsställande slut är snudd på perfekt. Å andra sidan faller den nog inte vem som helst i smaken, men fantaster av Irvine Welsh och snarlika författare bör genast söka upp ett exemplar! Själv tilltalades jag även av baksidestextens underliga, men förvånansvärt passande, etablering av verket som en blandning mellan Cormac McCarthy, Franz Kafka och Benny Hill.

http://magnusbergstrom.blogspot.com/2010/04/death-of-salesman.html

jan dalgren

2010-04-18

Betyg

vansinnig, sanslöst vulgär. Om Bill som efter hustruns självmord tar med sin unge son ut på en vansinnesfärd som helt sexfixerad försäljare dä han gör vad han kan för att knulla kvinnliga kunder. bakom detta en utsatt och övergiven son som tvingats spela med i faderns utlevelser. en obehaglig berättelse som för över tanken till Lolita och nu ...darling river

Thomas Drakenfors

2010-03-19

Betyg

Rakt, lättlöst ? Nick Cave överraskar som stilist. Han har struntat i bibeln som stilideal och gjort något helt annat. En märklig och rätt obehaglig historia skildrad med en mycket bra prosa. Det finns en del humor i det, men mest är det rätt äckligt. Ändå, en bok som kommer att stanna kvar i minnet.

H

Hampus Byström

2010-03-06

Betyg

Älskar Cave, men hans första novell var mycket bättre.

Lars G

2009-12-04

Betyg

Bra bok utan att vara nåt extraordinärt, hade förväntat mig mer bibelreferenser och skärseld. Kan nog vara värd att läsa den på engelska också!

Olle N

2009-12-01

Betyg

Mina högt ställda förväntningar blev inte besvarade. En stor besvikelse ...