The Darkest Part of the Forest

Black, Holly

| 2015

Flag from en

16


A girl makes a secret sacrifice to the faerie king in this lush New York Times bestselling fantasy by author Holly Black In the woods is a glass coffin. It rests on the ground, and in it sleeps a boy with horns on his head and ears as pointed as knives.... Hazel and her brother, Ben, live in Fairfold, where humans and the Folk exist side by side. Since they were children, Hazel and Ben have been telling each other stories about the boy in the glass coffin, that he is a prince and they are valiant knights, pretending their prince would be different from the other faeries, the ones who made cruel bargains, lurked in the shadows of trees, and doomed tourists. But as Hazel grows up, she puts aside those stories. Hazel knows the horned boy will never wake. Until one day, he does.... As the world turns upside down, Hazel has to become the knight she once pretended to be. The Darkest...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Catharina Sanjay

2018-06-14

Betyg

Damn it! En bok ska inte vara så bra att man blir lipig i slutet, bara för att det är en så bra historia. Inte sorglig eller överväldigande - bara riktigt, riktigt bra. Kanske är det även avundsjuka som märkligt nog lockar fram tårar. Avundsjuka i en ny och märklig kombination med njutning av en välskriven bok. Det är som att Holly Black gått in i mitt huvud och hämtat inspiration, samtidigt som hon ligger otaliga steg före mig. Jag är frustrerad över att inte vara först med denna typ av historia, men gläds ändå åt hur bra det är. Som om någon skräddarsytt en berättelse med dess upplägg och karaktär bara för mig. Sedan har vi då författarens tack. Jag har en soft spot för det och dedikationer. Så avslutningsvis är det jag själv som säger tack, till Holly Black för att hon gör så inspirerande och insiktsfulla tacktal!

P

Per Harbeck

2017-04-22

Betyg

Min första bok av Holly Black blev denna sagoliknande historia. Utspelas i Fairfold en pittoresk liten stad som till det yttre kan se normal ut men bor man där så vet man att detta är ingen vanlig stad. Förutom att där bor människor så finns där även älvor som bor där och kanske andra sagoväsen. Sen är staden omgiven av en stor skog där det definitivt finns sagoväsen. I denna miljö bor syskonen Hazel och Ben tillsammans med sina bohemiska föräldrar och precis som stans andra ungdomar så går de i samma skola. På fritiden går de till en glänta och tittar på glaskista med en sovande älva i, han har legat där i evigheter. Ingen vet vem han är och varför han ligger där men han har blivit byns stora turistdragare. Men en dag så är glaskistan sönderslagen och alven är borta och i samma veva börjar invånare i stan hittas medvetslösa och det ryktas om ett stort monster som hotar stan.


Bra story som verkligen trollbinder en från början. Gillar karaktären Hazel som är bokens huvudkaraktär, en tjej med skinn på näsan och med ett ganska så slampigt rykte. Hon har sina brister men ändå är hon den som ska rädda dagen för invånarna eller det är väl vad hon själv vill. Tyvärr håller inte boken samma höga klass boken igenom, vet inte vad som fattas men något känns inte helt rätt med boken. Men underhållande är den helt klart.