The dark tower

King, Stephen

| 1989

Flag from en

152


Creating "true narrative magic" (The Washington Post) at every revelatory turn, Stephen King surpasses all expectation in the stunning final volume of his seven-part epic masterwork. Entwining stories and worlds from a vast and complex canvas, here is the long-awaited conclusion to the breathtakingly imaginative, boldly visionary, and wholly entertaining Dark Tower series. Roland Deschain and his ka-tet have journeyed together and apart, scattered far and wide across multilayered worlds of wheres and whens. The destinies of Roland, Susannah, Jake, Father Callahan, Oy, and Eddie are bound in the Dark Tower itself, which now pulls them ever closer to their own endings and beginnings...and into a maelstrom of emotion, violence, and discovery.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Magnus Torell

2017-01-08

Betyg

Bästa i genren...vilken genre den nu tillhör...

Hanna Melin

2016-12-27

Betyg

Magisk! Upplösningen lite långdragen, men slutet, åh slutet.

Oskar Henriksson

2012-11-23

Betyg

Nej snarare är den första delen i denna fantasysvit om sju böcker en ren katastrof, och detta trots att jag läst den reviderade och förbättrade versionen. Ja du läste rätt, det finns alltså en förbättrad version av boken. I inledningen till boken så erkänner King själv att originalversionen var alltför svårläst och innehöll ett alltför omständligt språk och att han därför kände sig manad att förbättra boken. Och det är ju ärligt av honom att erkänna att originalversionen inte var helt lyckad, men enligt mig kunde han reviderat den än mer för den är fortfarande på tok för omständlig och rörig.

För mig är det inte mycket som är rätt i den här boken. Språket känns otroligt krystat och är alltför utstuderat macho och dystert. En typisk mening kan låta i stil med detta: "Den svarte mannen hade en hy flottig som olja och när han andades lät det som två knivar som vässades mot varandra, ur munnen kom en stank av multnande löv. Han närmade sig sakta likt en kista på väg ner i graven och hans blodiga ben rörde sig som i trance då de tuggade sig fram genom törnsnåren." Just den meningen finns inte men hela boken går i den stilen vilket är extremt tröttsamt. Sällan har jag läst någon mer krystad bok.

Dessutom är själva historien och upplägget extremt rörigt. Okej att det här är inledningen på en lång romansvit och att oklarheter reds ut i de senare böckerna men man måste ju som läsare i alla fall ha något att hänga upp sig på, någon form av röd tråd. Nu finns inget som fångar läsarens intresse. I fantasyböcker brukar vanligen miljöbeskrivningarna vara mycket bra, det är ju liksom till stor del vitsen med den typen av böcker, att måla upp en fantasivärld för läsaren. Men inte heller det lyckas King med, huvudpersonen i boken är visserligen ute på en lång resa och det är fantasivärld han reser i men ingenting av detta beskrivs närmare.

För mig är detta en katastrofalt dålig bok. Inte en chans att jag kommer läsa de andra sex böckerna i sviten.