The dark is rising

Cooper, Susan

| 1973

Flag from en

84


On the Midwinter Day that is his eleventh birthday, Will Stanton discovers a special gift-- that he is the last of the Old Ones, immortals dedicated to keeping the world from domination by the forces of evil, the Dark. At once, he is plunged into a quest for the six magical Signs that will one day aid the Old Ones in the final battle between the Dark and the Light. And for the twelve days of Christmas, while the Dark is rising, life for Will is full of wonder, terror, and delight.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Lindström

2015-07-28

Betyg

Omläsning av favorit från barndomen. Jag har nog vuxit ur den lite? ;) En ring av järn heter den på svenska men jag hittade den inte på BT.

H

Helena S

2013-11-14

Betyg

Ok, det här blir ett väldigt retroaktivt betyg, eftersom jag läste böckerna när jag var typ 13 (alltså15 år sen). Men jag minns att jag älskade dem då, och satt fullständigt som klistrad vid dem. Så jag ger en femma från mitt 13:åriga jag. Till hela serien egentligen.

M

Maria Särnhammar

2010-02-05

Betyg

Gillar inte att det är framsida på boken från filmen. De har gjort film på delar av berättelsen, men missat den röda tråden som återkommer i böckerna, Artursagan! Har inte sett filmen och tänker inte göra det, läs boken istället!

Hacer Kucukler

2009-12-09

Betyg

Härligt slut!

Sofia Åkerberg

2009-07-09

Betyg

Ok, det är inte förutan dessa böcker är klassisker. Väldigt trevlig YA-fantasy som är rejält laddade med keltisk mytologi och Arthur-legender. Måste dock erkänna att jag gillade dem ännu bättre när jag var yngre, nu kändes de helt plöstligt lite väl enkla. Plus att jag inte längre är så väldigt svag för den här typen av metafysisk/deus ex machina fantasy (där karaktärerna ofta i rätt ögonblick "vet" precis vad de ska göra eller säga för att aktivera magin). Gråkungen är dock fortfarande den klart bästa boken av de fem för stämningen och waelsiskan.